** Bir süre önce yeni binasına taşınan Batman Halk Eğitim Merkezi (HEM), potansiyelini yüzde 100 arttırdı. Batman’da son 10 ayda 31.255 kişi, HEM’in kurslarında eğitim gördü. 1200 öğretmen ve usta öğreticinin eğitim verdiği kurslar arasında en fazla ilgi; bilgisayar ve spor branşlarına…

** Zaman zaman gelen şikayetleri de anında değerlendirdiklerini belirten HEM Müdürü Osman Atmalar: “2 haftadan 6 aya kadar devam eden kurslar var. Kurs sayımız yüksek olduğu için denetlemelerde istediğimiz noktada değiliz. Ancak kursların yapılmamasına dair şikayet aldığımızda hemen işlem başlatıyoruz” diyor…

KURSLARA İLGİ BÜYÜK
Uzun yıllar Kültür mahallesinde hizmet verdikten sonra geçen yıl Gap mahallesindeki yeni yerine taşınan Halk Eğitim Müdürlüğü’nün potansiyeli yüzde 100 arttı. Okuma-yazmadan, cenaze hizmetlerine, spor branşlarından çocuk gelişimi kurslarına dek 2.177 farklı alanda eğitimin verildiği Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) bünyesinde 1200 öğretmen ve usta öğretici görev yapıyor. HEM Müdürü Osman Atmalar, son 10 ayda açtıkları kurslardan 31 bin 255 kursiyerin faydalandığına dikkat çekerek; “Yeni binamız merkezi olduğu için kursiyer sayımızda ciddi bir artış oldu. Kurslarımız 3 ana başlık altında oluşuyor. Mesleki kurslar, genel kurslar ve okuma-yazma kursları başlığında farklı dallarda toplamda 2.177 kurs açtık” dedi.

EN FAZLA İLGİ; BİLGİSAYAR VE SPOR KURSLARINA
Geçen yılın Eylül ayından bugüne dek açılan kurslarda en fazla ilgi ise bilgisayar ve spor dallarındaki kurslara. Atletizm, güreş, badminton, dart ve futbol gibi branşlarda verilen eğitimlerin bir bölümü Gençlik Spor ve Belediye işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Yaz tatili nedeniyle ‘yaz kurslarına’ ağırlık verdiklerini de kaydeden Müdür Atmalar, şöyle devam etti: “Destekleme eğitim kurslarımız da başladı. Bu kursumuzun 3. döneminde üniversiteye hazırlanan, mezun olmuş öğrencilerimizi kapsıyor. Geçen sene hiç ara vermeden kursu devam ettirdik. İşbirliği kapsamında Gençlik Kültür Evleri, ÇATOM’lar, Toplum Ruh Sağlığı gibi merkezlerde de kurslarımız var. Her kursları modüller üzerine açıyoruz.”

“ŞİKAYETLERİ ANINDA DEĞERLENDİRİYORUZ”
Batman’da kurs sayısının fazla olması nedeniyle zaman zaman denetimlerde zorlandıklarına da dikkat çeken Atmalar: “Açılan kursların süresi bazı 2 hafta bazen de 6 aya kadar sürüyor. Bu kursların içerikleriyle alakalı. İlimizde usta öğretici potansiyeli yüksek. Kurum dışında açılan kurslarla ilgili şikayetleri anında değerlendiriyoruz. Her hangi bir yerde kurs yapılmadığını tespit ettiğimiz zaman gerekli işlemleri yapıyoruz. Devletin parasının boşa gitmesine asla izin vermeyiz. Yeter ki bize bu konuda şikayet gelsin, anında sistem üzerinde belirli işlemleri başlatıp kursları iptal ediyoruz” diye konuştu.

MESLEKİ ÜRÜNLER SATIŞ MAĞAZASI
Kursiyerlerin el emeği olan ürünler ise HEM’in Mesleki Ürünler Satış Mağazasında sunuluyor. Akyürek mahallesi Çok Katlı otopark altındaki mağazada satışa sunulan ürünler sayesinde kursiyerler kazanç elde ediyor. Kadın kursiyerlerin ürettiği seccade, yatak örtüsü, takı ve süs eşyaları gibi yüzlerce ürünün bulunduğu satış mağazası, vatandaşların ilgisini görüyor. Bünyelerindeki Açıköğretim bürosunun da ülkedeki sayılı noktalardan biri olduğunu da ifade eden Atmalar, şöyle devam etti: “Zübeyde Hanım İlkokulu bahçesindeki açık öğretim büromuz, Türkiye’de sayılı yerlerden biri. Bu büroda açık öğretimde okuyan  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kayıtlar yapılıp, kitaplar veriliyor. Ayrıca 4 anasınıfımızda da 80 öğrencimiz eğitim görüyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim