**Kurban Bayramı tatilinde Batman’ın gündemi oldukça hareketliydi. Batman Çağdaş ekibi, bayram tatilinde size güzel haberlerle şehrin gündemini en iyi şekilde yansıtmaya çalıştı...

**Bayram tatili süresinde Valilik, bazı partililer ile STK-Odalar arasındaki bayramlaşma törenlerindeki samimiyet dikkat çekiciydi. Özellikle Milletvekili Ataullah Hamidi’nin ilçe ziyaretlerindeki karşılama törenleri bayramlaşmanın güzel karelerindendi.

BAYRAMLAŞMA MANZARALARI
10 Günlük uzun tatilin ardından dün de kamu kurumlarında bayramlaşma töreni vardı.
Kurban bayramının ilk gününde Kültür merkezinde resmi bayramlaşma törenine ilgi vardı, ardından AK Parti teşkilatının aynı yerde organize ettiği bayramlaşma töreni dikkat çekiciydi. Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Başkanı Diyaettin Uçar ile Batman eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’i yakınında tuttu.
Günler öncesinden yazdığımız gibi AK Parti İl Başkanlığının tekrar Diyaettin Uçar’la devam edeceği, İlçe teşkilatlarında ise Hasankeyf ve Gercüş ilçe Başkanlarının değişeceğini yazmıştık.
AK Parti’ye günler öncesinden katılan Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ve Kayapınar Belediye Başkanı İsmail Koruyan, her açıdan partiye renk kattıkları organizasyonlardan fark ediliyor.
Diğer partiler arasındaki bayramlaşma törenleri de sade geçti. Bayramlaşmalar, eski bayram günlerini hatırlattı bizlere.

İLÇE KONGRELERİ BAŞLIYOR
İl Başkanı Diyaettin Uçar’ın tekrar görevini sürdüreceği AK Parti’de ilçe kongreleri önümüzdeki haftalarda yapılacak.
Beşiri, Kozluk ve Sason’da mevcut Başkanlar, tek listeyle gidecekleri kongrelerde görevlerine devam edecekler.
Batman’ın beş ilçesinden Hasankeyf ve Gercüş AK Parti’de yeni ilçe Başkanları belirlenecek.
Hasankeyf AK Parti İlçe Başkanı Şirin Bıçakçı, günler öncesinden ‘aday’ olmayacağını duyurmuştu.
Gercüş’te de AK Parti yeni ‘Başkan’ arayışında.  

UÇAK SEFERLERİ ARTIYOR
Batmanlıların uzun süredir bekledikleri Pegasus İstanbul-Sabiha Gökçen seferleri önümüzdeki ay başlıyor.
Uçak seferlerinin Batman hava limanından artırılması yönündeki talepler Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’in, üst düzey yetkililer nezdinde yaptığı girişimler karşılık buldu.
Ekim’in son haftasında Batman hava limanından Pegasus hava yolları, sabah-akşam karşılıklı seferler düzenleyecek Sabiha Gökçen’e.
Batmanlıların bekledikleri bir başka sefer ise İzmir seferleri gibi haftada üç gün Batman-Antalya seferlerinin başlatılması.
İş dünyası şimdiden harekete geçti. 14 Eylül’de Batman’da ‘Tarım-İnşaat Fuarı’ yapılacak. Fuara konuk olacak olan Bakanlar var.
İş dünyası ve siyasetçiler, Bakanlar ile üst düzey yöneticilerden Antalya uçak seferlerinde ısrarcı olmalı.

BATSO’DA HEYECAN DORUKTA
Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçim tarihi 7 Ekim olarak belirlendi.
Şu günlerde meslek komitelerinde kıran kırana bir seçim heyecanı sürüyor.
Başkanlık için yarışan önemli isimler var.
Osman Nasıroğlu, Abdulkadir Demir ve Mehmet Ekinci.
Birkaç isim daha var; ama ön plana çıkan isimler bunlar.
Şu an bu üç isimde öncelikli olarak kendi meslek komitelerinden seçilmek için çabalıyor.
Bir taraftan da diğer meslek komitelerinde kendilerine yakın isimlerin seçilmesi için kulis yapıyor.
Seçim tarihinin yaklaşmasıyla BATSO kulisleri daha da hızlanacak gibi.

PETROL’ÜN İÇ SAHA SINAVI
Güney Raman çevre yolundaki stad yetişmediği için Batman Petrolspor, belki de ilk yarı maçlarının büyük bölümünü 16 Mayıs şehir stadında oynayacak.
Bayram arifesinde Türkiye Ziraat kupası maçında Siirt Özel İdarespor’u 2-1’lik skorla eleyen Batman Petrolspor, 2. yarıdaki futbolu taraftarlara umut verdi.
Geçen sezon iç sahada kaybettiği maçlar yüzünden play-off yarışına erken havlu atan Kırmızı-Beyazlıların; yeni sezonda iç saha maçlarında vereceği sınav çok ama çok önemli.
Pazar gün ki, Rakip Trabzon’un 3.lig temsilcilerinden Yomraspor.
Kupa maçında Siirtli fanatik taraftarların tahrikine kapılan Batmanlı futbolseverlerin, iç saha maçlarında çok ama çok dikkatli olmaları gerekiyor.
Saha kapatma olaylarına dikkat…