Nitelik olarak taşeronluk;
'Öldürmeyeceksin ama yaşatmayacaksın'...
İnsan canının anlık mühim sayılıp sonrasında ise hiçe sayıldığı...
Kapitalist düzende işçi cehenneminin oluşturulup rekabet gücünün var olduğu...
Küresel kapitalist entegrasyonunun ön planda olduğu ve insanın olmadığı bir düzendir...
Taşeron çalıştırma öteden beri hükümetin resmi istihdam politikası konumunda. Hükümetin son zamanlarda yaptığı bazı çalışmlar bulunmakta fakat bu çalışmaların temeli bozuk. Taşeronluk başlı başlına sistemsel bozukluktur.
Taşeronluk konusu alınmayan önlemlerle sonunun ölüm olduğu zamanlarda konuşulmamalıdır. Ciddi boyutu olan bir konudur ve o an'a dair konuşulunca çözüme gitmeyen bir yolu vardır. Öyle ki Soma'da var olan bir müsibet bazı tarafları hiç uyandırmamışdı ve geçtiğimiz aylarda Torun Center'da 10 liralık asansör switch'inin olmaması yüzünden 10 insan feci bir ölüme maruz kalmıştı.
80'li yıllardan sonra işçi haklarına kısıtlamalar hızlandı ve taşeronlaşma ana politika oldu. Taşeronluk konusunda yine bir batı sistemi ülkemizde yaygın ve 'Dünya böyle ise bizde böyle olmak zorundayız' anlayışı tamamen boyun eğmektir.
Dünya düzeninde Finansal açıdan 'Büyük ülke' sıfatı için taşeronluk olmazsa olmazlardandır ama sıfatlar çoğu kez işin rengini ve hakkaniyetini göstermeyebilir.
Kapitalist düzeni ele alarak sistemi konuşmak işin içinden çıkmamak olur ve taşeronluğun iyileştirilmesi konusunda adımlar atılabilir fakat taşeronluğun bile kelime olarak hoş karşılanmadığı bir ülkede başka yollar aramak, yenilikçi olmak daha uygun bir yoldur.
Herkesin insan onuruna uygun düzgün ve güvenli bir işte çalışmasının, temel insan hakları içinde kabul edilen bir hak olduğu bilinmelidir.
Aşktan bahsediyorsan eğer aşık gibi yaşa diyor şair. Söz sahiplerinin aziz milletlerine sevgisi büyükse eğer sevgisini yaşantıda göstermeli o vakit...
Birlerinin iyi bir yaşamı uğruna birilerinin ezilmediği ve adeletsiz sistemin son bulduğu günlere...
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle, hoşçakalın...