*Son dönemlerde iyice yaygınlaşan taşeron sistemi, çalışma hayatının en büyük sorunlarından.
Özellikle kamuda uygulanan taşeron sisteminde çalıştırılanlar, aynı işyerlerinde kadrolu personele göre ikinci sınıf insan muamelesi görüyorlar…

SORUN ÇÖZÜLECEK GİBİ
Bir çok sosyal haktan mahkum, iş güvencesi olmadan düşük ücretle çalıştırılan taşeron işçilerle ilgili 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, ‘çözüm’ sözü vermişti.
Bugüne kadar bu vaad tutulmadı.
Kısa bir süre önce Başbakan Binali Yıldırım, Türk-iş Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaret sırasında sorunun bu yıl sonuna kadar çözüleceğini söylemişti.
Geçen hafta açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin son aşamaya geldiğine dikkat çekti ve yıl sonunda geçici kadroların, ‘kadro’lu statüye geçirileceğinin altını çizdi. Bu açıklama taşeron işçilerin gönlüne su serpti.

Bir okurumuz yazmış;

“Gerçekten merak ediyorum. Eğer sorun gerçekten çözülecekse ve taşeron sistemi kalkacaksa bu ihalelere ne gerek var? 2-3 yıllık ihaleleri görünce bu sorunun çözümünün güç olduğunu düşünüyorum…”

Ancak hükümetten gelen mesajlar artık bu sorunun çözüm noktasında olduğu.

Taşeron işçilerinin bir kulağı da şu günlerde başkentte.

********* ***********

SİYASETTE YENİ DÖNEM

Eğer baskın veya erken bir seçim olmazsa 2019’da üç ayrı seçim olacak.
Yerel seçimler, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi.
AK Parti yerel seçimlere kadar yerel yönetimlerdeki kadrolarının bir bölümünü yenilemeyi hedefliyor gibi görünüyor.
Muhtemelen çok problemli belediyelerde değişiklikler devam edecek.
Batman’da, seçimlerden önce AK Parti İl Başkanı değişti. Yeni İl Başkanın ataması an meselesi. Değişime 2 ilçe Hasankeyf ve Gercüş teşkilatı da katılıyor.
Ancak seçimler geldiğinde bazı belediye başkanlarının bir bölümü de değişecek gibi.
AK Parti, çeşitli nedenlerle kamuoyunda imajı sarsılmış belediye başkanları yerine hiç yıpranmamış, yeni yüzlerle seçime gitmeyi tercih edecek.
GENEL SEÇİMDE DE KADRO DEĞİŞİCEK

Genel seçimlerde de tablonun büyük oranda değişeceğini tahmin ediyorum.
Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partide hiç bir şekilde hizip, kavga, kargaşa, gerginlik istemiyor.
Bu nedenle partinin üst düzey yetkililerine koşulsuz bir şekilde bağlı, hiç bir şekilde sorun çıkartmayacak isimlerin milletvekili aday listesinde yer bulacaktır.
Gençler her zamankinden şanslı olacaklar.
Ve bu dönem Batman’dan bir bayanın seçilebilecek sırada olacağını düşünüyorum.
AK Parti’de biraz siyasi tecrübesi olan, iyi eğitimli, kendini iyi ifade edebilen gençler şimdiden yerel ve genel seçimlerine hazırlanmaya başlayabilirler.
Çünkü, bugüne kadar hiçbir seçimde olmadığı kadar önleri açılacak.