**24 Haziran’daki genel seçimlerde Milletvekili aday adayı olanları, ‘aday’lık heyecanı sardı. AK Parti’nin 63 aday adayının ‘temayül yoklaması’ geride kaldı. Şimdi adayları 21 Mayıs’ta kesinleşecek listeler düşündürüyor.

**Zilan türbesinde gelenekselleştirilen Şeyh Halid’i anma ve aş dökme etkinliği, son yılların en büyük kalabalığını topladı. Etkinliklerde bu yıl dikkat çekici bir manzara da 8000 adet fidanın toprakla buluşturulmasıydı.

TEMAYÜL HEYECANI
24 Haziran’da seçime gideceğiz.
Türkiye’yi 5 yıl süreyle yönetecek 600 milletvekilini seçeceğiz…
Aday adayları sahada çalışıyor.
Ben hangi partiden olursa olsun, siyasetçilerin projelerini merak ederim.
Eğer bu şehir için bir çivi çakıyorlarsa, bu vaatleri benim için değerlidir.
Önemli olan bu şehir için gerekli projeleri hayata geçirmektir.

Cumartesi günü yapılan Ak Parti’nin temayül yoklamasından kısaca söz etmek istiyorum…
Rezidans düğün salonu tıklım tıklımdı. Delegeler sandık başındaydı. Salonun etrafında bazı aday adaylarının billboardları dikkat çekiciydi, bir de delegelere çay, içecek ikramı vardı.

Aday adayların çoğu temayül yoklaması için Batman'daydı. AK Parti'de belki de son yılların en geniş katılımlı temayül yoklaması geride kalmıştı. Divan Başkanı olan İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, delegelerin temayül yoklamasında dikkat etmesi gereken kuralları hatırlatıyordu.

Kısacası; AK Parti'de temayül yoklaması da geride kaldı.

Artık gözler 21 Mayıs'ta açıklanacak aday listelerinde.

HDP'de de yarın müracaatların son günü. 50'ye yakın aday adayın başvurduğu HDP'de de kesin listelerin nasıl şekilleneceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

*******

ZİYARETTEN İZLENİMLER

Beşiri Kira Dağı eteğindeki Örmegöze (Kanirawa) köyünde her yılın Mayıs ayında gelenekselleştirilen Şeyh Halid'i anma ve Aş dökme etkinliği, bu yıl da on binleri bir arada topladı. Şeyh Selman Bağdu ve amcası İsmail Bağdu, yıllardır örnek bir organizasyona imza atıyorlar.

Zilan türbesinin ‘hoşgörü’ ortamına dönüşmesinde Selman Bağdu ve amcasının büyük emeği var. Türkiye'nin dört bir yanından her yılın Mayıs ayında Batman'a gelen konuklar, kardeşlik sofrasında bir araya geliyor. İlahilerle türbede gelenek ve görenekleri yıllardır sürdürüyor.

35-40 Yıldır Zilan türbesine gelen konuklardan Samsunlu Mahmut Şen, Balıkesirli Ahmet Rasim, Tekirdağ Keşanlı Dilek Kader Ürper ve Tekirdağlı Nilgün Saytek’le konuşuyoruz. Hepsinin ortak mesajı; “Buraya geldiğimizde sevgi ve hoşgörüyle karşılaşıyoruz. Buradaki duyguları anlatmak imkansız.”

Yer sofrasında dün bir araya gelip memleketlerin yolunu tutan konuklar, Batman’daki türbe ziyaretinden öyle olumlu izlenimlerle ayrılıyorlar ki, Şeyh Selman Bağdu ve amcası İsmail Bağdu’nun hakkını da vermek gerekiyor.

YEŞİL TÜRBE...
Zilan türbesinin içi tamamen yeşil bir görüntüyle kaplı. Merhum Şeyh Süleyman Bağdu, türbeye büyük hizmet veren önemli bir simaydı.

Ondan sonra bayrağı devralan oğlu Şeyh Selman Bağdu da babası kadar hizmet veriyor o türbeye.

Bu yıl ki etkinliklerde ağaç dikme töreni ise bambaşkaydı… Takdir etmemek elde değil.

17 Dönümlük araziyi bağışlayan iş adamı Abdurrahman Aydiş'e teşekkür eden şeyh Selman Bağdu, hafta sonu ziyaretçilerle birlikte tam 8 Bin adet çam fidesini toprakla buluşturdu.

Bağdu, ziyaretçilere sesleniyordu: “Bir kaç yıl sonra bu alan yemyeşil bir manzaraya kavuşacak. Bir hafta gibi kısa bir sürede etrafına ihata duvarı çektiğimiz bu alan türbeye ayrı bir güzellik katacak. Desteklerini esirgemeyen Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz…”

Geleneksel bir anma etkinliği geride kalırken, bu yıl rekor düzeyde ziyaretçinin geldiği Zilan türbesi kim ne derse desin hoşgörü ve kardeşliğin pekiştiği önemli bir adrestir.