**Bu şehre ilaç kadar gereksinim duyulan İstanbul ve Ankara uçak seferlerinin artırılmasına yönelik girişimler artık sonuç vermeye başladı.

**Vali Ahmet Deniz, önceki akşam sosyal medyadaki hesabından paylaştı; “29 Ekim 2017 tarihinden itibaren Pegasus havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına haftada 6 olan uçuş sayısını 9 'a çıkaracaktır…”

BATMAN LİMANINDA DOLULUK ORANI YÜKSEK
Batman hava limanında Büyükşehirlere uçak sefer sayısının artırılmasına yönelik taleplerini dile getirenlerin, bu isteklerine cevap vermek önemlidir.
İş dünyasından ve esnafına kadar hemen herkesin İstanbul ve Ankara seferlerinin artırılmasına yönelik bir süredir başlattığımız kampanya gittikçe ilgi görüyor, büyüyor.
Batman’dan İstanbul Sabiha Gökçen’e şimdiye dek haftada 6 uçuş vardı, 29 Ekim 2017 tarihinden sonra seferler 9’a çıkacak.

Bu müjdeyi veren de Vali Ahmet Deniz.
Türk Hava Yolları ve diğer hava yolları şirketleri, bu işi nasıl organize eder, hangi tarihte yeni seferleri başlatır, bu uçuşları başlatacak hava yolları şirketlerinin işidir.

BU ŞEHRE SEVDALILARIN TALEBİ…
Evet, Batman hava limanından Ankara ve İstanbul uçuşları yetersizliğinden yakınanlar; “Yanı başımızdaki Diyarbakır’dan 24 uçak seferi yapılabilirken, Batman’dan neden sefer sayısı artırılmıyor” şeklindeki haklı talepler yankı buldu.
Uçuş sefer sayısının yetersizliğinden hem pahalı bilet alan hem de Antalya ve İzmir’e gidebilmek için günün yarısını yolda geçirenlerin, Batman Çağdaş aracılığıyla gönderdikleri mesajlar yerini tuttu.
Gerçekten bir uçak sevgisiyle hava yolculuğu kampanyasını yürütürken; destek verenler, bu şehre sevdalı, bol uçak uçuşlu Batman günlerini bilenler, özleyenler...

ANTALYA-İZMİR SEFERLERİ KAÇINILMAZ…
Batman hava limanında uçak seferlerinin artırılmasına yönelik daha önce verilen sözlere, şimdiye dek somut olarak dönüş yapanlardan Milletvekili Ataullah Hamidi; “7 Haziran 2017 tarihinden sonra Batman-Ankara THY uçak seferlerine 3 ek sefer daha konulacak” açıklaması oldu.
Bir de önceki akşam Batman Valisi Ahmet Deniz, sosyal medyadan duyurduğu müjdeli mesajında şu görüşlere yer verdi;
“29 Ekim 2017 Tarihinden itibaren Pegasus havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına haftalık 6 olan uçuş sayısını 9 'a çıkaracaktır…”
Evet, bu şehir için bu uçak seferleri şart.
Gerek Milletvekili Hamidi gerekse de Vali Ahmet Deniz’in girişimleri; İstanbul ve Ankara’ya ek seferler sonuç verdi.
Şimdi hedef Antalya ve İzmir direkt seferleri olmalı.
İstanbul-Ankara’ya uçuşları artıran hava yolları, uçak doluluk oranının yüksek olduğu Batman’a, Antalya ve İzmir seferleri de başlatabilirler.

ÇOK ZOR DEĞİL…
Batman’a bazı hava yolları şirketlerinin, ‘İstanbul ve Ankara’ya seferler arttı’ diye Batman hava limanına ‘Antalya-İzmir seferlerinin düzenlenmesi gerek yok’ şeklindeki tezlerini de çürütmek gerekiyor.
Batmanlıların, Antalya ve İzmir uçak sefer talebi de ertelenmemeli.
Galiba bu derdimizi iyi anlatmamız gerekiyor hava yolları şirketlerine.
Biz bu hava yolculuğu seyahatlerini de bu şehri de seviyoruz.
60 Yıllık geçmişi olan Batman hava limanından tüm Büyükşehirlere yönelik uçak seferlerinin yapılmasını istiyoruz.
Uçak seferlerinin bir şehrin ekonomisini nasıl hareketlendirdiğiyle ilgili örneği hemen yanı başımızdaki Diyarbakır’da görüyoruz.
Çok zor değil.
Batman’dan direkt Antalya-İzmir’e haftada 3 gün uçak seferlerinin başlatılması bu limanın güzelliğine güzellik katacak...