** Batman’ın yeni yatırım alanı, Batman-Hasankeyf yol ile Güney Raman çevre yolu güzergahı olacak. Duble yola dönüştürülmesi planlanan yeni imar alanı için şimdiden bazı yatırımcıların projeleri var...

** Güney Raman çevre yolunda yapımı kararlaştırılan yeni hastanenin ihalesi de yapıldı, yapılacak. Yeni stadyum bitişiğinde AFAD ve Milli Eğitim’in de projeleri o bölgeye hayat verecek…

KIYMETLENEN GÜZERGAH
Bıleyder köy sınırlarına kadar uzanan Batman’ın yeni imar planı, Batman-Hasankeyf karayolunun çevresindeki arazileri kıymetlendirdi.

Yolun iki tarafında 250 metreyi bulan imar planı, Akça (Tilmiz) ve ikinci küçük sanayi sitesinin çevresini ihya edecek.

Batman, büyüyor.

Şehir merkezi, artık yeni yapılaşmayı kaldırmıyor.
Kentsel dönüşüm programı kapsamında İluh deresinin çevresi, ıslah edilecek. DDY’nin hatları, şehir dışına çıkarılacak. Bunlar büyük projeler… İki büyük projenin gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek.

Yeni imar alanı olarak belirlenen Batman-Hasankeyf karayolu, duble yola dönüştürülmesiyle şimdiden o güzergahtaki bazı tesislerde ciddi hazırlık var.

Yeni projeler hazırlanıyor. Gayrimenkul sahipleri, kıymete binen arazilerini zorda olmadıkça satmıyor.

Yol genişleyecek, yeni tesisler artacak.

HASTANE ÇEVRESİ…
Erköklü ile Karayün köylülerinin arsaları da ‘Akça köyü’ gibi kıymetlendi.
Yeni stadyum çevresindeki diğer tesisler tamamlandı. Şimdi de stad bitişiğindeki 80 dönümlük alana yapılması planlanan yeni hastanenin temelinin atılması bekleniyor.

O bölgeye sadece sağlık yatırımı yapılmayacak.
AFAD ve Milli Eğitim’in yatırımları da yolda…

Yaklaşık 2 yıldır gündemde olan yeni hastanenin temelinin atılması an meselesi.
400 Yatak kapasiteli yeni hastane, o bölgeye kazandırıldığında Güney Raman çevre yolu da yeni imar alanına belki de açılmış olacak.

Yeni hastane sayesinde Petrolkent mahallesi sakinleri de yıllardır bekledikleri tapularına da kavuşabilir. Erköklü köyü sınırındaki yeni hastanenin yatırımını takip eden muhtar Metin Tatsız, bakın neler diyor:

“Hastane yapılacak diye köyümüz artık mahalle statüsüne geçecek. Şimdiden köyümüzde altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. DSİ, yıllardır kış mevsiminde yerleşim birimini tehdit altında bırakan derenin istinat duvarlarını yapıyor. Hastanenin temeli atıldığında buralar daha modern görünüme kavuşacak.”

DUBLE YOLA KOLAYLIK SAĞLANACAK
Şu günlerde dönümü 300-350 bin lira arasında alıcı bulan Akça köyü çevresinde özellikle karayoluna yakın gayrimenkuller, yap-satçılar ve emlakçıların gözdesi…

Güzergah üzerindeki bazı tesis sahipleri ile köylüler, duble yol konusunda karayollarına kolaylık sağlayacaklarını anlatıyor:

“Bu güzergah, önümüzdeki yıl duble yola dönüştürülecek. Yeni imar alanı diye biz de her türlü kolaylığı ilgili kurum ve kurumlara göstereceğiz. 10+zemin kat verilen bu güzergah birkaç yıl içinde Turgut Özal bulvarı gibi olacak. Batman hızla gelişiyor. Buraya yapılacak yatırımların önünü kesmemek için yola yakın araziler de Karayolları ile uzlaşacağız.”

Batman’ın yeni imar alanında şimdiden ciddi yatırımlar gündemde.
Bir dönemler petrol kentine komşu olan köyler, bu şehrin birer mahallesi gibi.

Özetle; İnşaat sektöründeki bu gelişimin diğer yatırımlarda da yaşanmasını diliyoruz.