Batman’ın tek profesyonel takımı Petrolspor, lige iyi başlamadı…

Özellikle iç saha maçlarında henüz Batmanlı taraftarlar rahat bir maç izleyemedi.

Özellikle karşılaşmaların son dakikalarını çıkaramayan Kırmızı-beyazlı ekip, gol yollarında da ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor.

Bu takıma başta Valisi’nden taraftarına kadar iki yıldır ciddi destekler sunulmasına rağmen henüz istenen sonuçların alınmaması üzüntü verici. Gerçeği takımda yeni yönetim süreci de yaşandı ama bunlara rağmen ilk 8 haftadaki tablo iç açıcı değil.

***

Batman Petrolspor, Pazar günü sahasında Yeni Altındağ Belediyespor’u konuk etti.

Ligin dibindeki iki takımın karşılaşmasında açıkçası Petrolspor’un rahat bir sonuç alacağını tahmin ediyorduk ama öyle olmadı.

Her ne kadar Kırmızı-beyazlılar, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılsa da konuk ekibin kaçırdığı bir penaltı ve kaçındığı gol pozisyonları da değerlendirince, takımın vahameti bir kez daha düşündürttü…

Maçın kırılma anı ise Petrol kalecisi Ahmet’in penaltı kurtarışıydı…

Peki, Petrolspor’un yeri ve oyunu bu mudur?
Evet, sezona geç başlanılmış olabilir ama Batman’a gelen rakipleri ve Petrolspor’un son dakikalarda verdiği maçları düşündüğümüz de kolay bir grupta bu takımın yeri daha iyi olmalıydı.

Takım koşuyor, mücadele ediyor ama gol pozisyonlarına girmekte çok ama çok zorlanıyor.

Forvet hattına baktığımızda iyi isimler olmasına rağmen gol yollarında yaşanan sorunu teknik heyet 8 hafta geçmesine rağmen henüz çözemedi.

Takımda en istikrarlı futbolcu ise kuşkusuz defansın ‘duvar adam’ı Celal Aras…

Celal, kesici özelliğinin yanı sıra topu zamanında oyuna sokarak da takıma ivme kazandırıyor. Her ne kadar ilk 8 haftada kalecilerin ciddi hatalar yaptığı takımda bu kez kaleci Ahmet penaltı kurtarışı, bir nevi geçmiş hataların bir telafisi oldu.

Orta saha hattı sakatlıklar ve oyuncuların istikrarsızlığıyla sürekli değişen takım da futbolcuların gayreti yetersiz kalıyor. Özellikle Oğuzhan’ın bir maç iyi bir maç kötü performansı dikkat çekici… Bu futbolcunun istikrarı yakalaması gerekiyor. Emre Aydın ise takımın istikrarlı oyuncularından ama Emre’ye eşlik edecek futbolcunun da olmaması ileri uçta başka sorunlar doğuruyor.

***

Sonuç olarak; Petrolspor bir an önce gol yollarındaki sorunu çözmeli ve tüm kötü sonuçlara rağmen kendisini yalnız bırakmayan taraftarlara artık özlenen sonuçları armağan etmelidir. Önümüzdeki ligin güçlü ekibi Ofspor’a konuk olacak Petrolspor’a şimdiden başarılar diliyorum.