*Hafta sonu Batman'daki fuarlar tabiri caizse dolup taştı. Ekim'in sonlarına doğru yapılan fuarlar az da olsa şehre bir hareketlilik getiriyor. 4 Gün süren Batman 3. Gıda, Hayvancılık, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı hemen hemen herkesin ilgisini çekmişti.

*Kitap fuarı da Cumartesi günü açıldı. ‘Batman Her Yerde Okuyor’ temalı fuarda 80’e yakın yazar 27 Ekim tarihine kadar bu şehre konuk olacak. Kitap fuarı da hafta sonu açıldı bakalım bu yıl Batman, kitap fuarında nasıl bir sınav verecek…

FUAR ŞEHRİ OLMAK
Batman Valisi Hulusi Şahin, bu şehirde kalıcılaştırmak istediği  iki önemli etkinliği önemsiyor.

Biri Gıda, Hayvancılık, İnşaat-Dekorasyon.

Diğeri ise Kitap Fuarı…

Bu iki fuarın üçüncüsü gerçekleşti.

Yoğun programına rağmen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Batman fuarına katıldı.

Hem de Bakanlığın üst düzey yetkilileriyle.

Eğer Bakan Pakdemirli, Batman fuarına katılmamış olsaydı ne hayvancılık organize sanayi bölgesi müjdesini alacaktık. Ne de Batman Çayı ıslahına yönelik yeni gelişmeyi.

Bakanın, Batman fuarına katılması önemliydi.

Bizden bir hafta önce Tarım Gıda fuarı açan Elazığ'a Bakan Yardımcısı katılmıştı.

 Batman fuarına bu kez Tarım Bakan’ın katılması Hayvancılık OSB'yi getirdi.

Yalnız bu OSB'nin entegre ya da hangi projeyi kapsayacağını bilmek gerekiyor.

Tarım Orman Müdürlüğü bu projenin detaylarına kamuoyu ile paylaşmalıdır.

Batman Üniversitesine Hayvancılık ve Veterinerlik Fakültesi yerine Diş Hekimliği ya da hukuku kazandırmak gerekiyor. Yanı başımızdaki Siirt’te Veterinerlik Fakültesi’nde öğrenci yok denecek kadar az.

Bu yüzden de Batman'ın ihtiyaç duyduğu fakültelere yönelmek gerekiyor.

KİTAP FUARINDAN İZLENİM…
Vali Hulusi Şahin, üçüncüsü yapılan kitap fuarının açılışında anlamlı mesajlar verdi.

“Biz bütün düşüncelerin geniş bir yelpazede dile getirildiği ve kitaplaştırıldığı, okunduğu bir şehir hayal ediyoruz. Sadece bir fikrin empoze edildiği bir ortam hiçbir zaman düşünmedik…”

Fuardan bir gün önce sohbet ettiğimiz Vali Şahin, fuara kalıcı bir yer kazandırabilmenin çabası içinde olduklarının altını çiziyordu: "Artık fuarlarımızı cadde güzergâhlarında değil de güzel yerlerde gerçekleştirmek istiyoruz. Çabamız modern fuar alanlarını bu güzel şehre kazandırmaktır.”

Kalabalık bir kitlenin katılımıyla gerçekleşen fuarda 100’ü aşkın yayın evi vardı. 80’e yakın yazar 27 Ekim'e kadar Batman'a konuk olacak.

Kitap fuarında gezerken, gözümüz Batmanlı yazarlara ilişti ama maalesef bu şehrin yazar sayısı iki elin parmak sayısı kadar.

Öğrenciler kitaplarla ilgi duyuyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin stantlarda arzu ettikleri kitap sayısı da tartışılır durumdaydı.

Yine de 3. Kitap fuarı gerçekleştiren Batman, çevre illere göre bir adım ileride.

*****************

BATSO VE PETROLSPOR
Batman'ın gündeminde fuar kadar Petrolspor'da var.

Batman'a mal olan 60 yıllık Petrolspor kulübün emin ellerde olabilmesi için sorunlara duyarlığıyla bilinen Vali Hulusi Şahin'in çalışması futbol severleri rahatlattı.

BATSO önderliğindeki Petrolspor'un gerek Valilik gerekse Özel İdare gerekse de TPAO'nun da içinde olacağı bir çalışma bu kulübü bu içler acısı durumdan kurtaracaktır.

Takımın son 5 yıldır düştüğü duruma bakın.

Bu kulüp neredeyse herkese borçlu duruma düşmüştü.

Tabiri caizse bitme noktasındaki kulübün imdadına yetişen Vali Hulusi Şahin ve BATSO yeni bir yapılanmaya gidecek olması; bu şehrin tek profesyonel takımını kurtaracaktır.

Özel sektör ya da iş adamları bu işi yapamıyorsa; elbette bu şehrin kurumları üstlenecektir.

Yeni bir yapılanma yolundaki Petrolspor'a gerek Vali Hulusi Şahin gerekse de BATSO'nun yeni yönetimi oluşturması uzun süredir arzu edilen bir çalışmaydı.

Kısacası; bu şehrin tek profesyonel takımı da artık emin ellere teslim ediliyor.

Kalın sağlıcakla…