E-GAZETE

“Eylemsizlik kalıcı olmalı”

Batman’da 88 sivil toplum örgütü, eylemsizliğin devamı için beş öneri sundu!

22 Ağustos 2010 Pazar 15:27
Batman’da 88 sivil toplum örgütü, eylemsizliğin devamı için beş öneri sundu!
“Eylemsizlik kalıcı olmalı”
** Batman’da 88 sivil toplum örgütü, beş öneriyle PKK’nın eylemsizlik kararının kalıcı hale getirilmesini istedi. Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik’in okuduğu basın açıklamasında, “
Ülke barışı ve çözüm açısından çok kritik öneme sahip bu fırsatın, bu umut ışığının başta siyasal iktidar olmak üzere, devlet güçleri ve kamuoyu tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir” denildi…
BATMAN’DAN ORTAK ÇAĞRI
Batman’da 88 sivil toplum örgütü, Eczacılar Odasında bir araya gelerek PKK’nın geçici eylemsizlik karının kalıcı hale gelmesi için önerilerde bulundu. Ses Batman Şube Başkanı Deniz Topkan’ın açılış konuşmasının ardından 88 sivil toplum örgütü adına basın açıklamasını Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, okudu. Tekik; “
Türkiye’de yıllardır kanayan bir yara olan Kürt sorununda konuşulamayan birçok şey konuşulmaya başlansa da çözüm noktasında yetkililer cesur adımlar atmamaktadır. Daha önce yaptığımız silahların susması konusundaki çağrılarımızı dikkate alan PKK tarafından geçici eylemsizlik kararı alınmıştır. 20 Eylül’e kadar alınan eylemsizlik kararını olumlu bir cevap olarak kabul ediyoruz. Ülke barışı ve çözüm açısından çok kritik öneme sahip bu fırsatın, bu umut ışığının başta siyasal iktidar olmak üzere, devlet güçleri ve kamuoyu tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi.



“BU FIRSAT KAÇMAMALI”
Tekik, şöyle devam etti; “Önemle değerlendirilmesi gereken bu fırsat, siyasal kaygılara mahal vermeden referandum, seçim ve oy hesaplarına heba edilmemelidir. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle adil bir biçimde çözümü için; ayrımcılık politikalarına son verilmeli, sergilenen her türlü hukuksuzluk ortadan kaldırılmalı ve ülke daha fazla demokratikleştirilmelidir.  Bu bakımdan çatışmasızlık haline süreklilik kazandırmak için öne sürülen talepler de görmezden gelinmemelidir. Nitekim temsilde adaletin sağlanarak, tutuklu binlerce Kürt siyasetçinin maruz kaldığı hukuksuzluğa son verilmesi, kalıcı barış için önemli bir adım olacaktır.”
KALICI EYLEMSİZLİK İÇİN 5 ÖNERİ!
88 Sivil toplum örgütü, PKK’nın geçici eylemsizlik kararının, kalıcı hale gelmesi için sunduğu beş öneri şöyle;
1-Alınan eylemsizlik kararına karşı operasyonlar bir an önce durdurulmalıdır.
2-Uzun süredir tutuklu bulunan seçilmiş belediye başkanlarına, Kürt siyasetçilere ve insan hakları savunucularına yönelik yapılan, hukuka ve adalete aykırı, kamu vicdanını yaralayan uygulamalara son verilmeli, tutuksuz yargılanmaları sağlanmalıdır.
3- Kalıcı bir çözüm için diyalog süreci başlatılmalı ve sorunun çözümü konusunda katkı sunma imkânına sahip tüm toplumsal dinamik ve kesimler ile diyalog kurulmalıdır.
4- Bölgemizde son 30 yıldır yapılan faili meçhul cinayetleri ve her türlü hak ihlallerini araştırarak faillerini ortaya çıkarmak için TBMM çatısı altında bir araştırma komisyonu kurulmalıdır.
5- Bu süreçte etkin rol oynaması gereken medya, sorunları hafife alıcı her türlü yaklaşımdan uzak davranmalı ve sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir.

Bu haber 1428 kez okundu
Yükleniyor...