Adana’da işitme engelli 20 yaşındaki Agit Acun ismindeki gence minibüs içinde 4 kişinin yaptığı saldırı, tüm kanallarda birinci haber oldu ve ülkede nefret uyandırdı. 

Bilimsel bir tarz ile bu olayı maddeler halinde sıralayacak olursak;

  1. Agit işitme engelliydi. Derdini anlatmaktan aciz bir insana bu muamele yapılamazdı
  2. Saldırganlar delikanlılığın “D”sinden bile anlamamışlar ki bir yiğide 4 it gitmişler
  3. Arabada oturan ve bu barbarları izlemekle yetinen diğer kişiler bizim tabirimizle “çarik” giyip tandır başında kadınlarla otursunlar. Yazıklar olsun
  4. Agit işten hastaneye gidiyordu. Çünkü hastaydı. 4 kişi hasta bir kişiyi dövmüş
  5. Saldırganlardan biri lisanslı Kick Boks sporcusuymuş. Üstelik de Tıp öğrencisi.

Tüm bunları yan yana koyduğumuzda halkın kin ve nefret duyması gayet anlaşılır bir şey.

Ancak yaygın medyada özellikle Kick Boks ve Tıp öğrencisi kelimeleri insanlarda ayrıca bir endişe yarattı: Sporcu birinin taşıması gereken yüksek ahlak ve ileride hayatlarımızı teslim edeceğimiz Hipokrat Yemini sahibi bir doktor adayı nasıl oluyor da böyle vicdansız bir eylemi gerçekleştiriyor diye.

Bu haberi en başından takip etmek için Adana Kick Boks İl Temsilcisi Şeyhmus Baysal ile görüştük. Basın mensubu bu hocamız konunun çok yakından takipçisi oldukalarını, lisanslı sporcu diye lanse edilen kişinin henüz Federasyon ile bir bağlantısının tespit edilemediğini, kaçak salonlarda faaliyet gösteren bir kişi olabileceğini, ayrıca Çukurova Üniversitesinin de bu saldırganla ilgili bir açıklama yaptıklarını, saldırganın bu üniversiteye kayıtlı Tıp öğrencisi olmadığına dair bir beyanatları olduğunu belirtti. Adana Kick Boks İl Temsilcimiz Şeyhmus Baysal bir gazeteci olmanın verdiği avantajla bize çok kıymetli bu bilgileri verdi;

  1. Bu kişi Kick Boks sporcusu olmayabilir. Yakında resmi açıklama Federasyon tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır
  2. Tüm haber kanallarında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olarak takdim edilen bu saldırgan Çukurova Üniversitesine de kayıtlı değil.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi resmi internet sitesinde konu ile ilgili şu açıklama yapılmıştır:

15.01.2018 tarihinde yazılı ve görsel basında engelli vatandaş Agit Acun’a saldırdığı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu belirtilen Ahmet Günsel’in Fakültemiz öğrencisi olmadığı kamuoyuna duyurulur.

Türkiye Kick Boks Federasyon Başkanı Sayın Salim Kayıcı kurumun facebook adresinden şu resmi açıklamayı yaptı;

KAMUOYUNA DUYURULUR
Adana’da Engelli kardeşimize bu alçaklığı yapanın "lisanslı Kick Boksçu" olduğu yönünde medyada haberler yayınlanmıştır. Bu nedenle, görüntüleri yayınlanan saldırganların Kick Bokscu olup olmadığı ile ilgili inceleme başlatılmıştır. Adı geçen saldırganların ‘Kick Boks’ la bağlantıları varsa disiplin kuruluna sevk edilerek gerekli işlemler yapılacaktır. Yaşanan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Saldırıya uğrayan kardeşimize ALLAH’tan acil şifalar dileriz.

Federasyon Başkanı ile telefonla görüştük ve aynı gün resmi twitter hesabında da belirttikleri gibi Federasyon kayıtlarında böyle bir ismin bulunmadığını bize ilettiler.

Üniversitenin bu saldırganın Tıp Fakülteleriylebir ilgisinin olmadığını açıklaması, Federasyonun konuyu titizlikle araştırdıklarını bildirmesi ve böyle bir kişinin federasyon da kayıtlı olmadığını ilk elden Başkan Kayıcı tarafından Gazetemiz Batman Çağdaş’a bildirilmiş olması bizler için olumlu bir haber olarak görülmüştür. Batman Kick Boks faaliyetleri bakımından oldukça hareketli ve önemli bir şehir. Kick Boks İl Temsilcisi ve Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuh Aşan böylesi bir saldırganın camialarında bulunmadığını Federasyon Başkanının kendisinden ve resmi sosyal medya hesaplarından duyurmuş olmasının önemli bir bilgi olduğunu ve haberi yapanların bir camiayı karalamak adına böylesi bir yanlışa düşmemeleri gerektiği belirtti.

Bizlerde saldırıya uğrayan ve Sayın Bakan’ın destek vereceklerini duyurduğu Agit Kardeşimize geçmiş olsun der, çakma doktor ve sahte Kick Boksçu saldırgan ve arkadaşlarına yüce adaletin en ağır cezayı vereceğini umut ediyoruz.