**Tekstil kent’teki İlgi Moda Tekstil sahibi Yavuz Tarhan, Batman ve ilçelerindeki tekstil firmalarında çalışanların sayısının 20 bini bulduğunu söyledi. Tarhan: “12 firmanın hizmette olduğu sadece Tekstil Kent’te çalışanların sayısı 1500. Batman genelinde ise bu oran çok daha büyük” dedi.

MARKA FİRMALARI GETİRTİYORUZ
Batman Tekstil Kent’te uzun süredir hizmet veren İlgi Moda Tekstil, İzmir’in marka firmalarından Eliş Tekstil’i, petrol kentinde yatırım yapmaya ikna etti. Zara’nın bir kolu olan Eliş Tekstil’in Batman’da yatırıma yöneleceğini belirten İlgi Moda Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Tarhan: “Sadece tesisimizde 150-200 kişi çalışıyor. Eski Tekel’in hangarlarında 12 firmanın çalıştırdığı işçi sayısı ise 1500. Bu binalar bize devredilirse çok daha büyük yatırım gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İL GENELİNDE 20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
OSB, Batman kent merkezindeki Bayındır mahallesi ile ilçelerdeki tekstil fabrikalarında çalışanların sayısının 20 bini bulduğunu ifade eden Tarhan, şöyle konuştu: “Şu anda Batman’da en iyi istihdam alanlarından biri de tekstildir. Şimdi de tekstilin yan kollarına yönelik yatırım var. Gamateks ve başka bir firma buraya iplik fabrikası yatırımı gerçekleştiriyor. Tekstilin yan kolları açılırsa istihdam sayısı daha da genişler. Yeter ki, tekstile yatırım yapan firmalara imkanlar tanınsın. Batman, son yıllarda tekstilin üssü haline geliyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim