*Start Fuarcılık, Batman’da iki yıldır organize ettiği ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık ve İnşaat Mobilya ve Dekorasyon fuarlarının’ gösterdiği yüksek performans üzerine bu organizasyonlara ‘Evlilik Hazırlıkları ve Tekstil Fuarı’nı da ekledi. 17-20 Ekim 2019 tarihlerinde üç fuara aynı mekanda ev sahipliği yapacak olan Batman’ın petrol, tarım ve sanayi merkezi olma vizyonuna böylece fuarlar şehri kimliği de eklenmiş olacak…

AYNI PLATFORMDA ÜÇ AYRI FUAR
‘Batman’ denilince ilk akla petrol şehri gelse de son yıllarda kent, tarım ve sanayideki atılımlarıyla da dikkat çekiyor. Teşvik imkanları ve girişimcilere sunduğu büyük fırsatlarla tarım ve sanayisini de hızla büyüten Batman, ev sahipliği yaptığı ihtisas fuarlarıyla da sanayi ve ticarette adını daha çok duyurmaya başladı. Bölgesel ihtisas fuarcılığın tanınmış markası Start Fuarcılık’ın 2 yıldır gerçekleştirdiği ve aynı çatı altında organize ettiği ‘Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’yla Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın gösterdiği yüksek performans, tüm gözleri bu yıl düzenlenecek fuarlara yeniden çevirdi. 18-21 Ekim 2018 tarihinde, 200’ün üzerinde firma ve markanın katılımıyla ‘Batman Fuar ve Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen fuarları, 35 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi gezmişti.

FUARLARA DOĞRU
Gıda Tarım Hayvancılık ve İnşaat Mobilya fuarlarının iki yıl gibi kısa süre içerisinde gösterdiği bu başarı, Start Fuarcılık firmasının organizasyonel başarısının yanı sıra Batman’ın bereketli toprakların merkezi konumunda olması, etkinliğin hasat döneminin hemen akabinde düzenlenmesi ve kentin inşaat sektöründeki büyüme trendi etkili oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarının merkezi konumundaki Batman ekonomisinin yüzde 60’ı inşaata bağlı, son 3 yılda 600’ün üzerinde proje hayata geçirildi. Gıda, Tarım, Hayvancılık Fuarı, özellikle tarımdaki potansiyelinin sergilenmesi, ürün ve hizmetlerin ortak bir paydada buluşması ve üreticilerin teknolojik gelişmeler, bilgi ve yeniliklerden haberdar olmasını sağlıyor. İki fuara aynı tarihler arasında, aynı mekanda ev sahipliği yapan Batman’ın ayrıca 150-200 km uzaklıkta Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt ve Bitlis illerin yer alması da fuarlardaki bu başarıyı destekliyor.

17-20 EKİM 2019’A BÜYÜK HAZIRLIK
2018-2019 Yıllarında yılın ikinci yarısında ve hasat mevsiminin ertesinde düzenlenen tek tarım fuarı olma özelliği taşıyan ‘Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nı organize eden Start Fuarcılık, 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında 3. Gıda Tarım ve İnşaat Mobilya fuarlarını gerçekleştirmek üzere tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlk iki yıl yapılan organizasyonun verdiği pozitif enerjiyle tanıtımlarına başlayan Start Fuarcılık, bu yıl da etkinliklerini Batman Fuar ve Sergi Alanı’nda düzenleyecek. 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek fuarlara katılacak yüzlerce firma ve markanın 50 bine yakın yerli ve yabancı alıcıyla bir araya gelmesi bekleniyor. Bu fuarlar, bir yandan gıda/tarım ve inşaat alanında geliştirilen yeni teknolojileri ortaya çıkarırken diğer yandan da sergilenen ürün ve hizmetlere talebin oluşturulmasıyla piyasaların hareketlenmesine katkı sağlayacak.

EŞ ZAMANLI ÜÇ FUAR
Start Fuarcılık, Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’yla Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın iyi sınav vererek, katılımcı firmaları memnun etmesi üzerine bu iki fuara yeni bir organizasyon daha ekledi. Start Fuarcılık, 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında Evlilik Hazırlıkları ve Tekstil Fuarı’nı da ilk kez Batman’da düzenleyecek. Evlilik Hazırlıkları ve Tekstil Fuarı’yla birlikte Start Fuarcılık, Batman Fuar ve Sergi Alanı’nda aynı tarih aralıklarında üç fuarı aynı platformda düzenlemiş olacak. Düğün sezonunun son yıllarda Temmuz-Ağustos döneminden Eylül-Ekim tarihlerine kaymaya başlaması ve Batman’da tekstil markalarının yatırımlarını artırması, böyle bir fuarın düzenlenmesini gündeme getirdi. Üç fuarın aynı anda düzenlenmesiyle petrol, tarım ve sanayi merkezlerinden biri kabul edilen Batman’ın fuarlar şehri olmasının önü de açılmış olacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim