**Ramazan ayında en çok tüketilenler arasında yer alan köy yoğurdu karaborsaya düşerken, kuzu et’in kilosu 2 lira arttı. 

ET ZAMLANDI
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 11 Ayın sultanı Ramazan’da et 2 liralık artış gördü. En çok tüketilen köy yoğurdu ise piyasada karaborsaya düştü. Daha önce 5 kiloluk bakraçı 10 liradan satılan yoğurt, 15 liraya çıktı.
CANLI HAYVAN PAZARINDA ZAM
11 Ayın sultanı Ramazan’ın başlamasıyla birlikte piyasadaki artış, dargelirlileri kara kara düşündürüyor. Canlı hayvan piyasasındaki zam kasaplara da yansıdı. Daha önce kilosu 24 liradan alıcı bulan kuze et’i 26 liraya çıkarken, kemiksiz dana et’in kilosu da 35 lirayı buldu. Kasaplar artışa karşı olduklarını belirterek; “Ramazan ayı arifesindeki hayvan pazarındaki artış yüzünden et zamlandı. Biz de bu artışa karşıydık. Müşterilerimize mahcup oluyoruz ama yapabilecek bir şey yok” dediler.




YOĞURT FİYATI UÇTU
Et artışıyla birlikte Alo Tevşo pazarındaki köy yoğurdu da zam görürken, dün erken saatlerde pazara getirilen yoğurt, öğle olmadan tükendi. Karaborsaya düşen köy yoğurdu da Ramazan’da ilk artış gören ürünler arasında yer aldı. Daha önce 10 liradan alıcı bulan 5 kiloluk yoğurt bakraçı 10 liradan satıldı. Yurttaşlar, her Ramazan’da aynı tabloyla karşılaştıklarını belirterek; “Fırsat kollayan bazı esnaflar, maalesef Ramazan’da yine yapacağını yaptı” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim