**Batman’da bayram süresince umdukları satışı gerçekleştiremeyen hayvan besicileri; “Piyasadaki durgunluk bu yıl kurbanlıklara da yansıdı. Keçi ve koyunların çoğu elimizde kaldı” dediler.
“DİĞER BAYRAMLARI ARAR OLDUK”
Dört günlük Kurban bayramı geride kalırken, hayvan besicileri bayram tatilinde umdukları satışı bulamamaktan yakındı. Keçi ve koyunların birçoğu ellerinde kalan besiciler; “Bu yıl beklediğimiz satışları maalesef bulamadık. Diğer bayramları arar olduk. Elimizde kalmasın diye zararına da satışlar yaptık” dediler. Bayramın son gününde kurbanlık fiyatlarını düşürmek zorunda kaldıklarını da belirten besicilerden Abdulvahap Karabaş: “Küçükbaş hayvanları 750 ila 1000 lira, büyükbaşlar ise 3000 ila 6000 bin TL arasında satışa çıkardık. Kilo ve cinsine göre fiyatı değişen kurbanlıkları alanların sayısı oldukça düşüktü. Geçen bayrama göre satışlar yarı yarıya düştü” dedi.



w

SEYYAR HAYVAN PAZARI
Hürriyet mahallesindeki Şerzan Kurt parkı bitişiğindeki cadde, seyyar hayvan pazarına dönüştü. Kurulan hayvan pazarında umdukları satışı bulamadıklarını ifade eden besici Aytekin Kılıç ise şunları söyledi; “Bayram arifesinde satışa çıkardığımız kurbanlıkların büyük bölümü elde kaldı. Maalesef süreç kurbanlık satışlarını da olumsuz etkiledi. Bayramın son gününde kurbanlıklarda yüzde 50’ye varan indirimlere gittiğimiz halde yine umduğumuz satışları bulamadık. Umduğumuz satışları gerçekleştiremedik. Bayramın son günü diğer günlere oranla daha hareketli geçti.”

Editör: TE Bilişim