** Dicle Kalkınma Ajansı’nın Batman’ın da aralarında bulunduğu 4 il’de Devlet kurumlarına ve kamu yararına çalışan kuruluşlara destek sunacak. 28 Milyon TL’lik projenin tanıtımı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

DESTEKLER TANITILDI
Batman, Diyarbakır, Mardin ve Siirt illerini destekleyen Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), ekonomik altyapının güçlendirilmesi için kurumlara yönelik yeni projeyi tanıttı. Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonundaki proje tanıtım toplantısına Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, DİKA Genel Sektereteri Yılmaz Altındağ ve proje ofisi temsilcileri katıldı. 28 Milyon TL’lik kaynakla illerde turistik, sinai, ticari yatırım ve girişimlerin gelişmesine olanak sağlanılarak, altyapının desteklenmesi aracılığıyla bölgelerin rekabet gücünün artmasını hedefleniyor.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ İŞSİZLİK”
Tanıtım toplantısında konuşan Vali Ahmet Deniz, Batman’ın en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, istihdama yönelik projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Vali Deniz, şöyle devam etti: “DİKA, hem ilimizde hem de diğer illerde güzel projelere destek sağladı. Altyapının iyileştirilmesi, turizm, sinai ve ticari yatırımlar yapılacak. Bizim en önemli sorunumuz işsizlik. Özellikle arkadaşlarımızdan ricamız; istihdama yönelik altyapı projelerine ağırlık vermeledi. Batman, güzel ve canlı bir şehir. Çok ciddi yatırımcıların rağbet gösterdiği bir şehir, burada ağırlığımızı organize sanayiye vereceğiz. Batman, Doğu ve Güneydoğu’nun tekstil merkezi olama yoluna giriyor. O kültür oluştu. Yeni yatırımcılarla geçen hafta görüştük.”

“PROJELER  ZAMANINDA GETİRİLMELİ”
Programın açılış konuşmasını yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise: “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi projesini anlatmak için buradayız. Bizim gönlümüzde Batman’ın tamamının projelerden faydalanması geçiyor. Bürokrasiyi öteledik, proje başvurunuz yeterli olacak. Bizim için önemli olan projenin fikri. Projenin yapımına da tam destek vereceğiz. Ne olur projelerinizi son güne bırakmayın. Batman’ın tüm kurumlarından, belediyelerden projeler bekliyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Proje Uzmanı Sihat Ferat Toktaş, projeyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim