** Batman Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Şemsettin Civelek; “Üniversitemize Tıp ve Eğitim Fakültelerini kazandırmak önceliğimiz olacak” dedi.

PROJELERİNİ AÇIKLADI
Geçtiğimiz hafta Batman Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıklayan Fırat Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Şemsettin Civelek, Batman’da temaslarını sürdürüyor. Üniversite için projelerini açıklayan Prof. Dr. Civelek; “Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesini üniversitemize kazandırarak güzel Batmanımız sağlık açısından, en kısa zamanda  kendine yeterli olma özelliği kazanacaktır. Bütün üniversitelerde eğitim fakülteleri en fazla öğrenciye sahip fakültelerdir. Halen YÖK yeni eğitim fakültesi açılmasına rezerv koymuştur. Hükümet ve YÖK nezdinde temaslar yapılarak Batman için bu rezerv kaldırılacak ve eğitim fakültesi kurulacaktır” dedi.

“KAMPÜSE RAYLI SİSTEMLE ULAŞIM”
Rektör adayı Civelek, projelerini şöyle sıraladı; “-Batman Üniversitesi yerleşkesi ile Batman şehir merkezi arasında raylı sistemle ulaşım sağlanması için çalışmalar başlatılacaktır. Hem öğrenciler hem de Tıp Fakültesi hastanesine ve Diş hastanesine gidip-gelecek vatandaşımıza ulaşım kolaylığı sağlanacaktır. - Üniversite yerleşkesi peyzaj mimarlığı harikası olacak tarzda düzenlenecektir. - Üniversitenin ihtiyacı olan elektrik enerjisi,  kendi imkanlarımızla geliştireceğimiz projelerle güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilerek karşılanacaktır. - Batı dilleri, Doğu dilleri ve Yerel dillerin araştırılıp öğretildiği bölümlerin bulunduğu bu fakülte en kısa sürede kurulup geliştirilecektir.-Batman'ın Ortadoğu'ya tarım ürünleri ihraç edecek seviyeye gelmesi için bu fakültenin kurulması sağlanacaktır. - Başta Tıp, Dişçilik ve  Eğitim fakültelerinin halkımıza yönelik çalışmaları ile halkımızla bütünleşip sorunları çözeceğiz.”

Editör: TE Bilişim