** Bakanlık tarafından ‘Fen’ ve ‘Sosyal’ Bilimler proje okulu seçilen Fatıma Zehra İmam Hatip Lisesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Proje okuluyla Batman’a ikinci Fen ve Sosyal Bilimler lisesi açılmış oldu. Bu yıl bu okulumuza 68 öğrencimiz alınacak” dedi.

** Batman eğitimine dair bilgiler de veren Müdür Kurtaran: “Okul öncesi okullaşma oranımız, Batman potansiyeline yakışmıyor. Türkiye ortalamasının oldukça altındayız. Bu oranı yükseltmek için yeni stratejiler geliştirdik” dedi.

68 ÖĞRENCİ ALINACAK
40 Derslikli TP Fatıma Zehra Kız İmam Hatip Lisesi’nin yeni statüsüyle ilgili okul binasında basın açıklaması düzenleyen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, önemli bilgiler paylaştı. Mevcut okulun Bakanlık tarafından proje okulu seçilerek, yeni eğitim-öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler programlarının uygulanacağını belirten Kurtaran: “Bu okulumuzda artık Fen ve Sosyal Bilimler liselerinde uygulanan programın aynısı uygulanacak. Bu yıl TEOG sınav sonuçlarına göre iki sınıfta toplam 68 öğrenci alacağız. Her yönüyle Batman’ın sayılı okullarından olan TP Fatıma Zehra Fen ve Sosyal Bilimler Kız İmam Hatip Lisesi yeni programlarla bölge çapında bir okul haline gelecektir. TEOG sonuçlarına göre 450 ve üzerinde puan alan ve okuluma yerleşen öğrencilere 4 yıl boyunca burs veya ücretsiz servis, il dışından gelecek öğrencilere de barınma imkanı vereceğiz” dedi.



“1300 SURİYELİ EĞİTİM GÖRÜYOR”
Batman eğitimiyle ilgili veriler de paylaşan Milli Eğitim Müdürü Kurtaran; “Yoğun ve yorucu bir dönemi geride bıraktık. Batman, bölge illerinden konuk ettiği misafir öğrencilerle birlikte iyi bir sınav verdi. Geride kalan eğitim sezonunda 4 bin civarında Şırnaklı öğrenci Batman’da eğitimlerine devam etti. Burada telafi eğitimine katılan birçok öğrenci Türkiye derecesi elde etti. Şu anda kalan misafir öğrenci yok. Ancak ilimizde 1300 Suriyeli öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Dost ve Can okullarında bin öğrenci, mevcut okullarımızda da 300 öğrenci eğitim alıyor. Kayıtlarımıza göre 5 bin Suriyeli öğrenci daha zorunlu eğitim kapsamında. Buna yönelik çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.



“OKUL ÖNCESİNDE ORAN ÇOK DÜŞÜK”
Batman’da okul öncesi okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu da kaydeden Müdür Kurtaran, şöyle devam etti: “Türkiye ortalaması yüzde 50-53 olan okul öncesi okullaşma oranı, ilimizde yüzde 30’larda. Bu durum, Batman potansiyeline yakışmıyor. Önümüzdeki sezonda bu durumu iyileştirmek için yeni stratejiler uygulayacağız. İlkokulda, ortalamanın üzerindeyiz. Orta okul ve lise oranında da Batman iyi konumda. Ancak eğitim kalitemizi hızla yükseltmek zorundayız. Ne yazık ki TEOG sınavlarında da istenilen yerde değiliz.”



“500 DERSLİK YATIRIMI SÜRÜYOR”
Son 10 yılda Batman’ın derslik sayısında iyi noktalara ulaştığına da dikkat çeken Müdür Kurtaran: “Batman genelinde 5 bin dersliğimiz var. Bu rakamın 3’te 2’si son 10 yılda yapılmış. Geçen yıldan bu yana devam eden 500 derslik yapımı var. Nüfus artışına göre belirlenen derslik sayımız da yılda ortalama 300-400 civarında. Batman genelinde 700 okulumuz mevcut. Özel eğitim kurumları da Batman’da son zamanlarda yatırıma yönelmiş. Açıkçası akademik olarak istenilen yerde değiliz. Batman’ın hem TEOG’da hem de üniversiteye yerleştirme noktasına geçmişte ulaştığı başarıları yakalaması için yeni çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim