**Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda TED Batman Koleji öğrencileri, Türkiye derecelerine imza attı. Sayısalda Bilal Çelik Batman ikinciliğinin yanı sıra Türkiye 484.sü olurken, eşit ağırlık türünde Fırat Selimoğlu Batman birinciliğiyle birlikte Türkiye 1707.’liğini elde etti. TED’te 16 öğrenci ise Tıp puanı alarak dikkat çekti.

16 ÖĞRENCİ TIP PUANI ALDI
Batman’ın başarılı eğitim kurumlarından TED’in öğrencileri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) büyük başarı elde etti. Sayısalda Bilal Çelik, Batman ikinciliğinin yanı sıra Türkiye 484.sü olurken, eşit ağırlık türünde Fırat Selimoğlu Batman birinciliğiyle birlikte Türkiye 1707.’si oldu. 16 Öğrencinin Tıp puanı aldığı sınavda Bayram Baran Bulut Türkiye 2.120.si, Yunus Emre Pekince Türkiye 2.468.si, Bengü Su Yaşar Türkiye 5.978.si, Barış Taş Türkiye 5.275.si, Umut Siyabend Türkiye 5.277.si, Deniz Güneş ise Türkiye 6.366.sı oldu. Her yıl elde ettikleri başarılara bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşadıklarını belirten TED Batman Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Orun: “Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, ailelerini ve tüm TED ekibini kutluyorum” dedi.

“BAŞARI, İNANMAKTIR”
Türkiye ve Batman derecesi yapan öğrencileri kutlayan TED Batman Koleji Genel Müdürü Hasan Erdal ise şunları söyledi: “1987 Yılında kurulan TED Batman Petrol Koleji, Mehmet Yamaç’ın hizmet bayrağını her gün daha da dalgalandırarak yükseltiyor. 2018-2019 Eğitim yılında LGS’de 395 puan ortalama ile bölgemizin en iyi sonuçlarını almışken, YKS’de 16 öğrencimiz tıp puanı almıştır. Başarıyı sürekli kılmak için tüm çabalarımızı bilimsel zeminde geliştirerek yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. YKS’da derece elde eden tüm öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Başarı, inanmaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim