**Annesi Semira Asma ile birlikte TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Orun’a teşekkür eden minik Ceren: “Hayal ettiğim liseye kayıt yaptırdım, çok mutluyum. Genetik Mühendisi olmak istiyorum. Nedeni bilinmeyen hastalıkları araştırarak insanlara umut olmak istiyorum” diyor.

HAYAL ETTİĞİ OKULDA
Ender görülen Smard-1 hastalığı ve tedavi süreciyle gündeme gelen Ceren Asma, Hindistan’daki ilk seans tedaviye yanıt verdi. Sağlık durumu daha iyiye giden Ceren, 21 Eylül’de ikinci tedavi için Hindistan’a gidecek. Zorlu tedavi sürecinde ortaokul eğitimini tamamlayan Ceren’e, TED Batman Koleji de anlamlı destek vererek, lise eğitimi için burs imkanı sağladı. Geçtiğimiz günlerde annesi Semira Asma ile birlikte hayal ettiği liseye kayıt yaptıran Ceren: “Zorlu bir tedavi süreci geçirdim. Hindistan’daki tedavinin ardından kendimi daha iyi hissediyorum. TED Koleji hayalimdeki okuldu. Sağ olsunlar bize destek oldular. Yeni okuluma gideceğim günü iple çekiyorum. İyi bir eğitimin ardından üniversitede genetik mühendisliği okumak istiyorum. Ben dahil hastalık nedenini bilmeyen birçok hasta var. Bu nedenleri tespit ederek insanlara umut olmak istiyorum” dedi. Anne Semira Asma ise TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Orun’a teşekkür ederek: “Ceren’in hayalini gerçekleştirdikleri için Şirin bey başta olmak üzere TED ailesine teşekkür ediyorum. Ceren’in 4 yıllık lise eğitimi karşılandı, mutluyuz” diye konuştu.

“CEREN’İN YANINDAYIZ”
TED Batman Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şirin Orun ise Ceren’in hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Ceren’in sağlık durumu hepimizi üzmüştü. Kamuoyunda ciddi bir duyarlılık oluştu. Biz de elimizden geleni yaptık. Annesi ile birlikte okulumuza kayıt yapmak istedi. Biz de lise eğitim bursunu karşıladık. Minik bir evladımızın hayalini gerçekleştirmek bizi de mutlu etti. Umarım lise eğitiminin ardından üniversite sınavlarında istediği bölümü kazanır. Kendisine eğitim hayatında başarılar diliyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim