“DİL BARİYERLERİNİ YIKMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sosyal etkinlikler kapsamında başarının adresi konumundaki TED Kolejinin olimpik havuzu yaz okulu kapsamında öğrencilere açıldı. Yaz mevsiminde öğrencilerin yüzme imkanı bulacağını ifade eden TED Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan: “Yaz okulu İngilizce derslerinde temel hedefimiz; çocuklara farklı dillerin varoluşu ve dünya iletişim dilinin İngilizce olduğu bilincini verebilmektir. Bir “dili sevdirmeden öğretmezsin” ilkesiyle hareket ederek yaz okullarında çeşitli interaktif oyunlarla eğlendirerek ve grup çalışmanın önemini onlara yaşatıp dil önündeki bariyerleri yıkmayı hedefliyoruz. Dil öğrenmek uzun bir süreçtir, ne kadar erken yaşta yabancı dille maruz kalınırsa, iler ki yıllarda daha etkili sonuç alınacağı bilimsel bir gerçektir” dedi.



OLİMPİK HAVUZ HİZMETTE
Eğitimci Özkan, şöyle devam etti; “Yüzme kurslarına katılan tüm kursiyerlerimize metodlarıyla yüzme sporu en iyi şekilde öğretmeyi de planlıyoruz. Uzmanların da belirttiği gibi: suyun içinde bulunan bedene sakinlik ve dinginlik verir, vücut ağrılarını hafifletmede yardımcı olan en rahatlatıcı araç yüzme olarak kabul ediliyor. Yüzme eylemi suyun gücüne karşı koyarak kasları çalıştıran ve diğer tüm klasik egzersizlerden daha çok, kalori harcama ve kas çalıştırma açısından üstün olarak görülüyor.”

SEVGİ EVİ ETKİNLİĞİ
İngilizce dil eğitiminin yanı sıra spor, drama, resim, müzik ve satranç atölyeleri ile bir dizi program tatil boyunca devam edeceğini ifade eden Özkan; “TED Batman Koleji, "Yaz Okulu" programında Rehber-Drama dersinde, çocuklara uygulamalı “sevgi evi“ etkinliği düzenledi. Etkinliğin amacı: yaşamda her istenen nesneye ilişkin çocuklara söz anlatımın güçlülüğünü vurgulayıp geliştirmektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim