** Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Hayat Boyu Öğrenme Açık Lise ve Ortaokul kayıtlarının son gününde kayıt bürosu önünde uzun kuyruk oluştu.

SON GÜNDE 1000 BAŞVURU
15 Eylül 2017 tarihinde sona eren açık lise ve ortaokul kayıt yenileme ve yeni başvurularda izdiham oluştu. Ziya Gökalp Mahallesi 1717 sokaktaki HEM Açık öğretim bürosuna son günde 1000 kişinin kaydı yapıldı. Kuyruğa girenlerin tümünün başvurusunu mesai saati bitimine kadar yapan lise ve ortaokul açık öğretim bürosu görevlileri, kuyruktaki herkesin kaydının yapıldığını belirterek: “Kurban bayramından bu yana talep vardı. Fakat son gün kuyruk oluştu” dediler.

“ÖĞRENCİ SAYISI 15 BİNİ GEÇER”
Geçen yıl açık lise ve ortaokula 14.800 öğrencinin kayıtlı olduğunu hatırlatan yetkililer, şöyle konuştular: “Bu yıl okullara yanlış tercih nedeniyle kayıtlarını yaptırmayan öğrencilerin başvurusunu da göz önünde bulunduruyoruz. Açık lise ve ortaokula 15 binin üzerinde öğrenci kaydı olacak. Müracaatın son gününde binin üzerinde öğrenci kaydı yapıldı. Önümüzdeki hafta da açıkta kalan diğer öğrencilerin kayıtları olacak. Bu yıl açık lise ve ortaokula ciddi bir artış oldu.” Bu arada müracaatların 22 Eylül tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim