** 12 Haziran’da büyük tatilin başlayacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: “Bu yıl yetiştirme kurslarıyla okullarımızı açık tutacağız. Okullar kapatılmayacak” dedi.

TATİL HAZIRLIĞI
Genel seçimden sonra büyük tatile girmeye hazırlanan Batman’daki eğitim kurumlarını, yetiştirme kursları açık tutacak. Yabancı dil, Kuran-ı Kerim kursları ve diğer sosyal aktivitelerle Batman’daki okulları açık tutacaklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: “Yaz tatilinde 3 binin üzerinde öğrencinin yetiştirme kurslarına katılmasını bekliyoruz. Öğretmenlerimizin 2 ay kanuni tatil hakkı var. Fakat istekli olanları da bu imkandan yararlandıracağız. İl Genelinde 168 bin öğrenci ve 8 bin öğretmenimiz 12 Haziran’da tatile girecek” dedi.

SEÇMELİ DERSLERE İLGİ
2014-15 eğitim-öğretim yılında Batman’da seçmeli derslere olan ilgiye de dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçmeli derslerden Hz. Muhammed’in hayatını 12 bin 962 öğrenci, Kuran-ı Kerim’i 11 bin 06, Temel dini bilgileri 4 bin 410 ve yaşayan diller-lehçeleri de 8 bin 937 olmak üzere toplam 37 bin 315 öğrenci gördü.” 

Editör: TE Bilişim