**Milli Eğitim Bakanlığı’nın Batman’a atadığı 688 öğretmenin yanı sıra ücretli öğretmenlere de görev vereceklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Önümüzdeki günlerde ücretli öğretmen atamaları yapacağız. Tercihimiz daha önce ücretli öğretmenlik yapanlar olacak” dedi.
ÖNCELİK DENEYİMLİ EĞİTİMCİLERE
Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde eğitim yuvalarının eksiklerini giderdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmen açığı olmayan bir şehir olduklarını ifade etti. Bakanlığın bu yıl 688 öğretmen ataması yaptığını ifade eden Kurtaran, şöyle konuştu; “Ücretli öğretmen alımında da daha çok 2-3 yıl deneyimli olan eğitimcileri tercih edeceğiz. Bu konudaki sayıyı önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Şu anda net bir sayı yok. Batman genelinde öğretmen açığı söz konusu değil. 250 Engelli öğretmenin ataması başka yerlere çıktı. Ancak yerlere gelen 150 engelli öğretmen var. Bu nedenle eğitim yuvalarımızda her hangi bir açık olmayacak.”


9000 ÖĞRETMENE MÜFREDAT BİLGİLENDİRMESİ
Bu yıl eğitimde 1, 5 ve 9. sınıflara yönelik başlayacak yeni müfredat uygulamasına yönelik yaklaşık 9000 öğretmene yönelik bilgilendirme eğitiminin devam ettiğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü; “51 derslikte değişiklik oldu. 17’si temel eğitim, 24’ü orta eğitim ve 10’u da din eğitimi derslerine yönelik yeni müfredat da güncelleme devam edecek. Eğitimcilerimizi şimdiden bilgilendiriyoruz. Batman ve Hasankeyf’teki öğretmenleri Batman’da, diğer ilçelerdeki eğitimcileri de oldukları kentlerde bilgilendiriyoruz. Yeni müfredatta hayata dair güncel bilgiler var. Eski müfredat daha çok bilgi ağırlıklıydı, yeni müfredat ise tamamen hayata dair bir müfredat içeriyor. Yeni müfredatın eğitimimize hayırlı olmasını diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim