**Eğitim kalitesini arzuladığı düzeye çıkarmak için birer yönetici olmak zorunda olduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “Öğretirken aynı zamanda öğrenen, birer yönetici olmak zorundayız” dedi. 


EĞİTMCİLERE SEMİNER
Milli Eğitim Müdürlüğü Okul müdürlerine yönelik ‘Yönetim Becerileri ve Liderlik’ konulu bir seminerde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, öğretirken aynı zamanda öğrenen birer yönetici olmak zorunda olduklarını ifade etti. Atatürk Orta Okulu konferans salonundaki konferansta ‘Yönetim Becerileri ve Liderlik’ seminerine, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, eğitimcilere bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
“OKUL NORMLARI KURUMSALLAŞMALI”
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, seminerde önemli mesajlar verdi. Çelik şöyle konuştu; “Sosyalleşme sürecinde oluşturulan okul normlarının kurumsallaşması, güçlü okul toplumunda ihtiyaç duyulan temel bileşenler haline gelir. Güçlü bir okul toplumu, birçok farklı bireyin görüşlerinin bir sentezidir. Öğrencilere yüksek düzeyde yarar sağlayacak olan amaçlarda değer kazanır. Okul toplumunun sürekliliği, öğretmenleri ikame eder. Yani birinin yokluğunu diğeri telafi edebilme istek ve becerisini gösterecek bireyler haline gelmelerini sağlar.”
“YENİLİĞE VE BİLGİYE AÇIK OLUN”
Çelik, şöyle devam etti; “Kısacası yönetim becerisi, hayatı kolaylaştırma yolunda pratikler geliştirme, anlama ve değer verebilmedir. Eğitim kalitesini arzuladığımız düzeye çıkarabilmek için, öğretirken aynı zamanda öğrenen, birer yönetici olmak zorundayız. Yeniliğe ve bilgiye açık, yönetim anlayışımızı, içinde olduğumuz günü, bir önceki günden daha ileriye taşımış, bir çaba içinde olmalıyız.” 

Editör: TE Bilişim