** TED Batman Koleji, iki yıldır taşındığı modern binasında çıtayı yükseltti. Editörümüz Barış Arslan’a konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan: “Sınavlar elbette önemli. Bu konudaki başarımız ortada. Ancak öğrencilerin sanatsal ve sosyal yönlerinin gelişimine de büyük önem veriyoruz” diyor.

“HEDEFİMİZ; KALİTELİ İNSAN YETİŞTİRMEK”
Kentin köklü ve modern kolejlerinden TED Batman, eğitim kalitesini her geçen gün üst seviyelere taşıyor. Batman Çağdaş Editörü Barış Arslan, Kolej Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. ‘Öğrencileri sadece sınavlara değil, hayata hazırlıyoruz’ diyen Özkan, İngilizce eğitimi, sanatsal ve sportif faaliyetlerle öğrencilere ‘özgüven’ aşıladıklarını söyledi. Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kolejimizin sınavlardaki başarısı ortada. En son TEOG sınavında öğrencilerimiz Türkiye dereceleri elde etti. Eğitim kurumumuzda öğrencilerimizi sadece sınavlara değil, hayata da hazırlıyoruz. Birçok alanda enstrüman eğitimi, drama ve fotoğrafçılık eğitimi başta olmak üzere öğrencilerin sanatsal yönleri keşfediliyor. Tüm branşlarda spor faaliyetleriyle de öğrenciler, hayatın her anını, her alanını yaşıyor.”



“İNGİLİZCE EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”
Kolejlerinde 13 İngilizce öğretmeni ile her yaşta eğitim verildiğini de ifade eden Özkan: “TED Koleji’nin bir farkı da İngilizce diline verdiği büyük önem. Kurumumuzda ana sınıf öğrencileri dahil tüm öğrencilere haftada 10 saat İngilizce dil eğitimi veriliyor. Öğretmenlerimiz arasında ABD’li bir eğitmen de var. Bu öğretmenimiz İngilizce aksanını öğrencilere yerleştirme üzerine çalışmalar yapıyor. Önümüzdeki süreçte iki yabancı eğitmeni daha kadromuza katacağız. Eğitimde nitelik ve niceliği bir arada sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz hangi mesleği seçerse seçsin, bunun yanında iyi bir enstrüman çalma ya da her hangi bir spor branşında yetenek sahibi olacak konuma gelmesi için her alanda eğitim-öğretim alıyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim