‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ öncesi Yaşama Dokunanlar Platformu, Batman’ın kenar mahallesindeki Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi’ni ‘Yılın okulu’, Müdürü İsmet Ürüt’ü ise ‘Yılın Öğretmeni’ seçti. Törene katılan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Bu ödüller siz öğrencilerin. Sizleri kutluyorum” dedi.

EN GÜZEL LİSE SEÇİLDİ
Merkezi İstanbul’daki Yaşama Dokunanlar Platformu, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ arifesinde Batman’ın 19 Mayıs mahallesindeki Yahya Kemal Beyatlı Anadolu lisesini ‘yılın okuluna’ layık görürken, lise Müdürü İsmet Ürüt’ü de ‘yılın öğretmeni’ seçti. Okulda yapılan törene Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve Türkiye Yaşama Dokunanlar Platformu Sosyal İşler temsilcisi Handan İleri katıldı. Ödül töreninde öğrencilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Daha çok okumanızı istiyorum. Çok okuyarak kendimizi iyi tanıyalım. Burası kenar mahalle ama Batman’ın en güzel lisesi konumunda. Bu eğitim yuvamızı yılın okulu olarak seçen platforma teşekkür ediyoruz. Bu ödül sizlerin” diye konuştu.

“BU LİSEMİZ ÖDÜLÜ HAK ETTİ”
‘Öğretmenler Günü’ öncesi anlamlı ödüllerin verildiği Batman Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi’ndeki törene katılmanın heyecanını yaşadığı ifade eden Platform Sosyal Temsilcisi Handan İleri, şunları kaydetti: “Bu güzel eğitim yuvasını görünce ödülü hak ettiğine bir kez daha tanık oldum. Genel Başkanımız Murat Çuhadar ve Platform Sözcüleri oy birliğiyle yılın okulu ödülünü Batman’a vermeyi kararlaştırmıştı. Okul Müdürü İsmet Ürüt, başta olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım gününü kutluyorum. Bu örnek okul iki ödülü de hak etti.” Yılın öğretmeni ödülünü alan Ürüt de okuldaki tüm öğretmenlerin adına ödülü aldığını söyledi. Özel İdare Sekreteri Özer yılın öğretmeni Ürüt’e, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a da Handan İleri plaket verdi. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim