GÜÇLÜ ÖĞRETMEN KADROSU
Bir süre önce Gap mahallesinde hizmete giren Nev (Nitelikli Eğitim Kurumları) Kurs Merkezi’nde YKS, LGS ve Dil sınavlarına öğrenciler özenle hazırlanıyor. Onursal Başkanlığını Selahattin Arslan’ın, Kurucu Müdürlüğünü ise Recep Arslan’ın yaptığı Nev Kurs merkezi, yaklaşık 2 Milyon TL’ye mal oldu. Tecrübeli eğitimci kadrosunun görev yaptığı Nev’de ‘Kafes çalışma programı’ ve ‘Açık büfe sistemi’ gibi eğitim modelleriyle öğrencilerin akademik başarısı yakın markaja alınıyor. Çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Nev Kurucu Müdürü Recep Arslan: “Seviyesi ne olursa olsun tüm öğrencilerimiz için modern eğitim modelleri uygulanıyor. Nitelikli ve tecrübeli öğretmen kadromuzla öğrencileri sınavlara hazırlıyoruz. Sadece bizde olan, 36 haftalık tüm ders konularını ve denemelerin tarihini içeren akademik çalışma takvimimiz mevcut” dedi.

KAFES ÇALIŞMA PROGRAMI
Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akademik çalışma takvimimiz sebebiyle oluşturduğumuz sadece bize has bir sonraki haftayı içeren ön hazırlık sağlamak maksatlı ödevleri öğrencilere önceden veriliyor. Öğrencilerimizin genel motivasyonlarında var olan sadece yapabildikleri konuları çalışmalarının önüne geçmek ve denemelerinde eksik kalan, yanlış çözdükleri konularını tamamlamak amacıyla haftanın belirli günlerinde belirli konuları çalıştırmak maksatlı hazırlanan program. Öğrencilerimiz öğle sonrası belirli günlerde konularını bizim belirlediğimiz takvimle kütüphane ya da dersliklerde belirli bir süre ile çalışır,  sonrasında konu ile ilgili soru çözümü gerçekleştirilir. Açık büfe sistemi ise ayın belirli günlerinde eksiklik hissedilen önemli konuların revize edildiği çalışma. Rehberlik birimimiz öğretmenlerimiz ile birlikte önemli bazı konuları belirler ve bu konu başlıkları sınıflara dağıtılır. Öğrencilerimiz ayda en fazla 3 konu seçebilir ve bunu işaretler. Rehberlik birimimiz öğrencilerimizin sınıflarını belirler ve bu konuların tekrarını sağlar.”

KAYNAK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ
Kurs merkezinin en önemli çalışmalarından birinin Kaynak Danışmanlığı hizmeti olduğuna da dikkat çeken Arslan: “Piyasadaki her seviye yayının öğretmenlerimiz, eğitim koçlarımız ve danışmanlarımız tarafından incelenmesi sonrasında yayınlar kolay, orta ve zor şeklinde tasnif edilmiştir. Her branşta tasnif edilen bu kaynakların, öğrencilerin seviyelerine uygun olmadan yanlış kaynak alımı ve zaman israflarının önlenmesi amacıyla danışmanlık ve ödev boyutunda yönlendirmelerimiz sonucunda bitirilmesi sağlanacaktır. Öğrencilerimizi neredeyse 0'dan 30-35 netlere vaktinde ödüllendirme ve takiple çıkarabilecek bu sistem bizim tarafımızdan takip edilecek. Öğrencilerimiz ayda 1 ya da 2 defa deneme sonuçlarına göre yayınevlerine yönlendirilecek ve kaynağı alıp bizim belirlediğimiz sürede yayınları bitirecek ve üst yayına geçirilecek. Yayınevleri ile anlaşma sağlandı. Öğrencilerimiz NEV kartı ile gittikleri bu yayınevlerinde kitapları ekstradan %15 indirimle alacaklar” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI
Nev’de akademik başarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık veriliyor. Kurucu Müdür Arslan, şunları söylüyor: “Kursumuzda eğitim görmüş ve üniversiteye yerleşen 10 öğrencimize burs imkanı sağlayacağız. Tabi ki bu sıralamayı öğrencilerin maddi durumlarına göre uygulayacağız. Ayrıca her yıl yaklaşık 1000 fidanı ilimizde ekmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra Darüşşafaka Cemiyeti’ne yaptığımız destek ve protokolle öğrencilerimiz doğum günlerinde tebrik kartları alacak. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren bir kurumuz.”

Editör: TE Bilişim