** Türkiye’nin en büyük koleji Batman Bahçeşehir Koleji, ‘kişiye özgü eğitim’ modeliyle öğrencileri hazırlıyor. Batman Bahçeşehir Koleji kurucusu Turgut Önal: “Biz her öğrencinin tıpkı parmak izi gibi birbirinden farklı olduğuna inanıyoruz ve öğrencilerimizin öğrenme tarzlarını belirleyerek eğitimi farklılaştırıyoruz; bu da başarıyı getiriyor’’ diyor.

 

 - Eğitim kurumunuzun hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bahçeşehir Koleji, 1968 yılında açılan Uğur Dershanesine uzanan köklü bir eğitim kurumu olan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumu’nun parçası olarak 1994 yılında Bahçeşehir de ilk kampüsünü açtı. Yıllar içinde hem İstanbul’da hem de Anadolu’da büyümeye devam ettik. Bugün 60 kampüs 110 okulumuz var. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 15 yeni kampüsümüz açılıyor. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim veriyoruz.

 

- Eğitim sisteminizin temelini oluşturan unsurlar neler?

Eğitim sistemimizin temelini 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış bireyler yetiştirme hedefimizi oluşturuyor. ‘’Dünya Okulu’’ vizyonumuzun parçası olarak öğrencilerimizi dünya vatandaşı olarak yetiştiriyoruz.

 

- Size göre bir eğitim kurumunun öğrencisine kazandırması gereken en önemli nitelik nedir?

Öğrencilerimize kazandırmamız gereken bir değil birçok nitelik var. 21.yüzyıl bireyleri çok yönlü bireyler olmalı, birden çok dil konuşmalı, girişimci, akademik olarak kuvvetli ve vizyoner, yaratıcı ve üretken olmalı. Dijital dünya vatandaşlığını da unutmamalıyız. Biz eğitim sistemimizle bu özelliklere sahip bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

 

- Öğrencilerin yönelim ve yeteneklerini ortaya çıkarmak adına izlediğiniz yol nedir?

Okul öncesi eğitimden itibaren öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmaya yönelik uygulamalarımız var. En ayrıcalıklı sistemimiz ise Kişiye Özgü Öğretim Modelimiz (KÖM). Biz her öğrencinin parmak izi kadar farklı olduğuna inanıyoruz ve öğrencilerimizin öğrenme tarzlarını belirleyerek eğitimi farklılaştırıyoruz.

 

- Kurumunuzu yabancı dil eğitim anlamında değerlendirir misiniz?

En iddialı olduğumuz alanlardan biri yabancı dil eğitimi. Çift Dilli Eğitim Sistemi uyguluyoruz ve İngilizceyi öğretmiyor, edindiriyoruz. Çift Dilli Eğitim Sisteminin temel özelliği çocukların maruz kalarak bir dili öğrenmesi. İngilizce sadece bir ders değil, okuldaki hayatın önemli bir parçası. Anaokulundan itibaren bu sistem içinde yetişen öğrenciler ortaokulu bitirdiklerinde anadil seviyesinde İngilizceye hakim oluyor.

 

- Uluslararası nitelikte eğitim vermek için nasıl bir sistem yürütüyorsunuz?

Aralarında Microsoft, Apple gibi dünyanın önce gelen kurumlarının yer aldığı P21 (21.Yy Becerileri Ortaklığı) oluşumuna Türkiye’den üye olan tek eğitim kurumuyuz. Dünyada eğitim alanındaki gelişmeleri takip etmekle kalmıyor dijital eğitim, çift dilli eğitim, kişiye özgü eğitim modelimizle eğitim dünyasına öncülük yapıyoruz.

 

- Eğitimde teknolojinin yeri ve önemini nasıl görüyorsunuz?

Teknolojiyi bir araç olarak kullanmanın ötesine geçerek okullarımızda devrim niteliğinde dijital eğitim uyguluyoruz ve uygulamalarımızla dünyaya öncülük ediyoruz. Bu anlamda dijital eğitimde devrim niteliği taşıyan bilimsel düşünme projemizi hayata geçirdik.

 

Editör: TE Bilişim