**Batman Havalimanı kavşağında eğitim yatırımlarına tahsis edilen alanda dev eğitim yatırımları hızla yükseliyor. 17 Yıldır Batman’da faaliyetlerini sürdüren Sınav Eğitim Kurumları, ‘Sınav Koleji’ yatırımıyla Ağustos ayında Batmanlılara ‘merhaba’ diyecek.

**Batman Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Acar: “Batman ve Kozluk’ta kolej olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Batman’a önemli bir eğitim yatırımı kazandırıyoruz. Binaların yapısı elbette önemli ama bizim için esas olan eğitimde kalite” diyor.

AĞUSTOS’TA AÇILIYOR
2002 Yılında Batman’da ‘Sınav Dergisi Dershanesi’ olarak faaliyetlerine başlayan Batman Sınav, çıtayı yükselterek, anaokulu, ilkokul ve lise bölümlerinin yer alacağı ‘kolej’ yatırımını kente kazandırıyor. Batman Havalimanı kavşağında eğitim yatırımlarına ayrılan alanda hızla yükselen Sınav Koleji, Ağustos ayında açılıyor. 50 Dersliğin yanı sıra atölyeler, laboratuarlar, spor salonları, bale, jimnastik, müzik atölyeleri, buz pateni ve yüzme havuzu alanlarının da yer aldığı eğitiminin yüzde 90’ı tamamlandı. Yaklaşık 17 yıldır Batman’da faaliyetlerini belirten Batman Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Acar, yeni süreçte ‘kolej’ statüsüyle eğitime katile getireceklerini söyledi. Dev yatırım hakkında bilgiler paylaşan tecrübeli eğitimci Acar: “Dershanelerin dönüşümüyle birlikte temel lise dönüşümümüz başladı. Batman’da ve Kozluk ilçesinde kolej olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz” diyor.

“YAŞAM ALANI OLACAK”
Eğitim kampüsünün aynı zamanda öğrencilerin yaşam alanı olacağını da kaydeden Acar, şöyle devam etti: “Sınav, ülkemizde her geçen gün büyüyen bir kurum. Proje üzerinde çok çalıştık. Türkiye’deki diğer şubelerde incelemelerde bulunduk. Projemizde şeffaflık ön planda. Binanın iç yapısında şeffaflık var. Tabi iyi bir bina projesinin yanı sıra bizim için esas olan eğitim gücü. Hareket noktamız eğitimde kalite. Toplamda 8 bin metre karelik kapalı alanımız var. 50 Dersliğimizin yanı sıra atölyeler, laboratuarlar, spor salonlarımız, bale, jimnastik, müzik atölyeleri, buz pateni, yüzme havuzu ve diğer kullanım alanlarıyla birlikte bu alan artıyor. Öğrencinin her türlü ihtiyacı düşünülerek planlama yapıldı. Eğitimin nasıl daha iyi olabileceği düşünülerek projemiz tasarlandı. Akademik başarının ardından burası öğrencilerin yaşam alanı da olacak. Yaşam alanı sadece okul döneminde olmayacak. Yarıyıl tatillerinde veya yaz döneminde de öğrencilerin kullanımında olacak.”

150 KİŞİYE İSTİHDAM
Eğitim kampüsünde ilk etapta 150 kişinin istihdam edileceğini de kaydeden Batman Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Acar: “İyi bir projeyle halkımızın karşısına çıkıyoruz. Kampüsümüzde anaokulu, ilkokul, ortaokul, Fen ve Anadolu Liselerimiz var. Toplamda 150 istihdam sağlanacak. Tabi rakam süreç içinde ihtiyaca göre değişebilir. Dış ve açık alanlarda bir öğrencinin eğitim-öğretim sürecinde veya gündelik yaşamında hatta yaz döneminde öğrencilerin yapabileceklerini burada düşündük. Tenis kortunu ilimizde bir eksiklik olarak görüyorduk, sadece TPAO tesislerinde tenis kortu bulunuyor. Kampüs alanımızda tenis kortu da olacak. Bunun yanı sıra futbol sahası da olacak. Peyzaj çalışmasını çok iyi yapacağız. Öğrencilerimizin toprakla buluşacağı alanlarımız olacak” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÇİFT DİPLOMA İMKANI
Öğrencilerin eğitim sürecinde aynı zamanda bir dünya vatandaşı yetiştirmeyi de hedeflediklerini sözlerine ekleyen Acar: “Öğrencilerimizin çift diplomaya sahip olma imkanı var. Bizde liseyi bitiren öğrenciler ABD ve Kanada’da programa alınarak çift diploma sahibi olma imkanı var. Bu da önemli bir avantaj. Sınav Koleji olarak yeni süreçte İngilizceyi de çok ön plana aldık. Çift dilli eğitim sistemi uyguluyoruz. Anaokulu ve ilkokulda Türkçe ve İngilizce eğitim modeli kullanılıyor. Amacımız öğrencilerimizin çok hızlı bir şekilde yabancı dili çok iyi konuşabilmeleri ve ardından Almancayı çok iyi konuşabilmesi. Hedefimiz öğrencimiz liseden mezun olduğunda aynı zamanda bir dünya vatandaşı olabilmesi, istediği yerde üniversite okuyabilmesi ve iş kurabilmesi” diye konuştu.

 “VELİLER BİZE GÜVEN DUYUYOR”
17 Yıllık süreçte öğrencilerin ve velilerinin kendilerine büyük bir güven duyduğuna da işaret eden Acar, sözlerini şöyle tamamladı: “Yatırımımızı 6 aylık gibi kısa bir sürede tamamladık. Hedefimiz Ağustos itibariyle burada mesaiye başlamak. Projede desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu soluklu süreçte ciddi desteklerini gördüğümüz Valilerimiz, Milli Eğitim Müdürlerimiz ve diğer kurum yöneticilerimiz ve projede desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Sadece bizim projemiz değil, Batman’ın projesi. İlimize ve ülkemize hizmet ettiğimize inanıyoruz. Batman eğitimine tüm paydaşlarla kalite katmayı hedefliyoruz. Hızla gelişen bir dünyadayız. Bilim çağındayız, teknoloji çağındayız. Çocuklarımızı da bu perspektifle yetiştirmeliyiz. Bunun için de eğitimde kalite diyoruz. 2002’den beri verdiğimiz bir güven var. Öğrenciyi ve veliyi çok önemsedik. Bu süreçte bana her türlü desteği sağlayan Yönetim Kurulu üyelerimize ve kampüs alanında mesai tüketen bütün çalışanlara emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim