**Batman’ın gözde merkezlerine yeni eğitim yuvaları kazandırılıyor. Yeni şehir stadının yapılacağı Kohıkan köyü yakınlarında 20 milyon TL’lik iki yeni Fen lisesi ve Anadolu öğretmen lisesinin inşaatları tamamlanma aşamasında.
**Kent merkezindeki Fatih Ortaokulu da yenileniyor. 32 Derslikli yeni eğitim yuvası 2.5 milyon TL’ye mal olacak.
DERS AÇIĞI GİDERİLECEK
2014-2015 Eğitim-öğretim yılında derslik sayısının arttırılmasının planlandığı Batman’da, yeni eğitim alanları şehrin gözde yerleri olan Kohıkan köyü ve Tilmerç semtleri oldu. Akselcan firmasının yapımını üstlendiği ve 13.5 milyon TL’ye mal olacak olan 24 derslikli Anadolu Öğretmen lisesi, 300 kişilik pansiyon, spor salonu, Tilmerç mahallesinde de 24 derslikli İmam Hatip lisesi ve 200 kişilik pansiyonun yapımı 25 Ekim 2014’te tamamlanması hedefleniyor.
16 DERSLİKLİ FEN LİSESİ
Eğitim kampusunu andıran Batman’ın yeni eğitim alanlarına bir yenisi daha eklendi. Yapımı müteahhit Mehmet Sıtkı Erbatur’un üstlendiği 16 derslikli Fen lisesi de yeni eğitim-öğretim yılında öğrencileri ağırlayacak. Fen lisesinin yanı sıra 300 kişilik pansiyon, spor salonu, 10 daireli lojman inşaatının da yer alacağı kompleks yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olacak.
FATİH ORTAOKULU TAMAMLANIYOR
Fatih mahallesindeki eski eğitim yuvalarından Fatih Ortaokulu da yenilendi. 4 katlı ve 32 derslikli eğitim yuvasının yapımını üstlenen Serhat Mimarlık firması çalışmalarını hızlandırdı. Yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olacak yeni eğitim yuvasının tamamlanmasını dört gözle bekleyen semt sakinleri; “Derslik sayısı yetersiz olan eğitim yuvasının 32 dersliğe çıkarılması öğrencileri rahatlatacak. Daha önce öğrencilerimiz balık istifi gibi bir ortamda

Editör: TE Bilişim