**Batman’ın Gercüş ilçesi ile Kayapınar beldesinde yaklaşık 16 milyon TL’ye mal olacak eğitim yuvalarında incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ünal Koç’tan bilgi aldı.
KABA İNŞAATI TAMAMLANDI
Batman’ın Gercüş ilçesinde yeni eğitim yuvaları yükseliyor. Göçün durdurulmasına yönelik bazı projeleri de hayata geçiren Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ünal Koç, kaba inşaatı tamamlanan 16 derslikli Anadolu İmam Hatip lisesinin 6 Milyon TL’yi bulacağını söyledi. Önceki gün Vali Ahmet Deniz’in incelemelerde bulunduğu yeni eğitim yuvasının yapımını üstlenen Ek-Can İnşaat Limited Şirketi, eğitim yuvasını süresinde bitirmeyi hedefliyor.


“KALİTELİ MALZEME KULLANIN” UYARISI
Gercüş ilçesindeki eğitim yuvasının yanı sıra Kayapınar beldesindeki 12 derslikli çok programlı lise, 100 öğrencilik pansiyon ve küçük tip spor salonunda da incelemelerde bulunan Vali Deniz, yapımcı firma yetkililerine ‘kaliteli malzeme kullanın’ uyarısında bulundu. 10 milyon TL’lik eğitim yuvasının beldenin gereksinimini karşılayacağını ifade eden Vali Deniz; “İl, ilçe ve beldelerde eğitim yatırımlarını önemsiyoruz. Eğitim yatırımlarının süresinde tamamlanması ve kaliteli malzeme kullanılması öncelikli hedefimiz” diye konuştu. Öte yandan Kaymakam ve Başkanvekili Koç’la birlikte Kayapınar belde Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Deniz, Kayapınar Belediye Başkanı İsmail Koruyan’dan beldenin sorunları hakkında bilgi aldı. (Haber merkezi)

 

Editör: TE Bilişim