**Batman’ın Gercüş ilçesindeki 45 yıllık Yatılı Bölge Okulu’na ait Yurt binasındaki malzemelerin gelişi güzel etrafa saçılması ilçe sakinlerinin tepkisine yol açtı.
EĞİTİMDE SAVURGANLIK
Gercüş’teki eski YİBO bahçesindeki manzara şaşırtıyor. Ranza ve dolapların gelişi güzel bahçeye atılmasına ilçe sakinlerinden tepki yağdı. Yurt binasının okula dönüştürülmesine sevinen ilçe sakinleri, “Maalesef sevincimiz kursağımızda kaldı. 1965 yılından bugüne kadar eğitim yuvasının bir parçası olan yurt binasında değerlendirilmesi gereken malzemeler hurdacılara bile satılmadan okul etrafına saçılması düşündürücüdür” dediler.
MALZEMELERE YAZIK
Eski malzemelerin yardım bekleyen kırsaldaki birçok okulun eksiğinin giderebileceğine de işaret eden ilçe sakinleri, şöyle konuştular; “Eski yurt binası ortaokula dönüştürüldü diye sevindik. Ancak yurt binasına ait ranza, masa, sandalye ve eski demirbaşların değerlendirilmemesine anlam veremedik. Milli Eğitim yetkililerini göreve davet ediyoruz. Bu malzemelerle okulun ciddi eksiklikleri giderilebilirdi. Malzemelere ihtiyaç duyan birçok eğitim yuvası var. Köy ve mezralarda malzeme bekleyen okulların ihtiyaçları rahatlıkla karşılanabilirdi.”

Editör: TE Bilişim