**Göreve başladıktan sonra denetimlere ağırlık veren Vali Yılmaz Arslan, yol yapım çalışmalarının yanı sıra yeni eğitim yuvalarında da incelemelerde bulundu.

YOLLARI İNCELEDİ
Hafta sonu OSB ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nde brifing aldıktan sonra Organize Sanayi bölgesindeki bazı yatırımcıları dinleyen Vali Yılmaz Arslan, ilk mesai gününde de yol yapım çalışmalarını ve bazı eğitim yuvalarının inşaatlarını denetledi. Üniversite yolu ile kampus alanı yolunda son çalışmaları yerinde gören Vali Arslan, Özel İdare Yol Şube Müdürlüğü ve müteahhit firma temsilcilerinden brifing aldı. Üniversite kampus yolunda çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Vali Arslan; “İşini zamanında yapan müteahhidin başımızın üstünde yeri var” dedi.

YURT BİNALARININ HIZLANDIRILMASINI İSTEDİ
Batman Üniversitesi yeni kampus alanında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu yöneticileri, yurt binasıyla ilgili son durumu içeren brifingi anlattı. Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının bir an önce karşılanmasının gerektiğini belirten Vali Arslan, yurtların hızlı bir şekilde tamamlanmasının gerektiğini ifade etti. Üniversitenin ada içi yolları hakkında da bilgi alan Vali Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait bakım ve rehabilitasyon merkezi inşaatı hakkında İl Müdürü Erhan Güngör’den bilgi aldı. Vali Arslan; “Binanın bir an önce tamamlanmasını bekliyorum. Bir ay sonra tekrar bu alana geleceğim” dedi.

ARSLAN EĞİTİM KAMPUSUNDEYDİ
Gültepe mahallesindeki eğitim kampusunu da ziyaret eden Vali Arslan, Mevlana Anadolu lisesini beğendi. Yapımcı firma Gökmen inşaatın yaptığı modern binayı beğenen Vali Yılmaz Arslan, inşaatta emeği geçenlere teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa’dan kampustaki diğer okullar hakkında bilgi alan Vali Arslan, yeni eğitim yuvalarının eğitime yetiştirilmesi talimatını verdi. Tüm okul ihalelerinde çevre düzenlemesi ve ihata duvarının da işe dahil edilmesinin gerektiğini belirten Vali Arslan, “Okul müdürleri enerjilerini sadece çocuklarımıza harcasınlar” diye konuştu. Öte yandan özel hareket polisi için yapılan kampus alanını da denetleyen Vali Arslan, inşaatın önümüzdeki yıl tamamlanmasını istedi.


Editör: TE Bilişim