** Batman, ‘özel eğitim’ kurumlarının ilgi gösterdiği bir şehir. Hal böyle olunca da rekabet de kaçınılmaz oluyor. Tatlı rekabette elbette sorun yok ama zaman zaman eğitim kurumları, ‘Batman birincisi bizden’ ve ‘En başarılı okul biziz’ gibi sloganlarla rekabeti kızıştırıyor…

** ‘Yanıltıcı’ sloganlardan rahatsız olan TED Batman Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, Çağdaş’a özel açıklamalarda bulundu. Özkan; “Ne yazık ki bazı eğitim kurumlarımız hala dershanecilik mantığıyla hareket ediyor. Oysa kolejlerin mantığında bu olmamalı. Bireysel başarılardan çok, öğrencilerin genel ve sosyal başarıları da önemli” diyor…

“ÖĞRENCİLERİN GENEL BAŞARISI ÖNEMLİ”
TED Batman Koleji, 30 yıldır Batman’da eğitim çıtasını yükselten eğitim kurumların başını çekiyor. TEOG ve YGS’de Türkiye derecelerine imza atan kolejde sadece akademik başarıya değil, öğrencilerin sosyal başarılarına da büyük önem veriliyor. TED Batman Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, Çağdaş’a özel açıklamalarda bulunarak, bazı eğitim kurumlarının kullandığı ‘slogan’ ve ‘beyanlara’ dikkat çekti. Açıklanmayan sonuçlar üzerinden hareket edildiğini belirten Özkan: “Bizler eğitim kurumuyuz. Ahlaki davranmak zorundayız. Ortak paydamız çocuklarımızın genel başarısı olmalı. Örneğin TEOG-2 sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak bu sonuçlar üzerinden bile reklam yapılabiliyor” diyor.

“KOLEJ MANTIĞI FARKLIDIR”
TED Batman Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı, illerin ve okulların sıralamalarını açıklıyordu. Ancak son 2 yıldır kötü sonuçların çıktığı illerde baskı olmaması adına bu uygulamadan vazgeçildi. Aslında Bakanlığın ‘yanıltıcı’ reklam ve bayanlarla ilgili cezai işlemleri de mevcut. Ancak bu durum pek uygulanmıyor. Tüm okullar ‘en iyisi biziz’ diyor. Bunun önüne geçilebilmeli. Kolejin mantığı farklıdır. Akademik başarı elbette önemlidir ama öğrencilerimizin sosyal başarıları da büyük önem arz eder. Ne yazık ki ilimizde hala dershanecilik mantığıyla hareket ediliyor. İşimiz sadece öğrencileri sınav sonuçlarına göre değerlendirmek olmamalı.”

SONUÇLAR ORTADA
TED Batman’ın, TEOG ve YGS sonuçlarına da işaret eden Özkan: “Biz sadece TED Batman Koleji’nin başarısını kamuoyuna paylaşıyoruz. TED Koleji’nin ülke genelindeki tüm şubelerinin başarısını paylaşmıyoruz. Evet, bu sonuçlarla gurur duyarız ama kendi okulumuzun başarısı gibi de sahiplenmeyiz. TEOG’da 6 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. 14 öğrencimiz Türkiye ikincisi, 9 öğrencimiz de Türkiye üçüncüsü oldu. Yine TEOG’da öğrencilerimizin yüzde 10’u 120, yüzde 30’u 119, yüzde 45’i de 118 net ortalamasına ulaştı. YGS’deki başarımız da verilerle ortada. Demek istediğim biz kendi eğitim kurumumuzun başarısına sahibiz, başka şubelerin değil. Eğer özel bir eğitim kurumunda YGS’de barajı geçemeyen öğrenci varsa, orada hiçbir başarıdan söz edilemez” diye konuştu.


“EĞİTİMİN LOKOMOTİFLERİYİZ”
‘Özel eğitim’ kurumlarının eğitim camiasının lokomotifi konumunda olduğunu da kaydeden Özkan, şöyle devam ediyor: “Binaların ruhu yoktur, okulların ruhları vardır. Okulların kalbi iyi öğretmenler ve idarecilerdir. ‘Kolej’ kavramının içini doldurmak gerek. Tüm özel okullar iyi olacak ki memlekette eğitim seviyesi daha iyi yerlere gelsin. Batman’da yaşıyoruz ve hangi okulda birinci çıkarsa çıksın, kendi eğitim kurumumuzdan çıkmış gibi seviniyoruz. Çünkü, söz konusu olan çocuklarımızın başarısıdır. Öğrencilerimiz iyi bir meslek sahibi olacaksa bunun yanında sosyal bir becerisi de olsun istiyoruz. Mesela basket oynamalı, enstrüman çalabilmeli. Özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmeliyiz. Sadece sınav sonuçlarıyla ilgilenmek doğru olmaz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim