** Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, eğitimde şeffaflık ilkesine önem verdiklerini belirterek; “Eğitimde hem idari hem de fiziki açıdan şeffaflığı önemsiyoruz. Okullarda cezaevi görünümüne neden olan duvarları yıkacağız” dedi.

“ŞEFFAFLIK GÜÇTÜR”
Batman Çağdaş yöneticileri Nedim Arslan ve Barış Arslan’ın ziyaret ettiği Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Batman’ın eğitimde hak ettiği noktaya ulaşması için çaba sarf ettiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Çelik, her alanda şeffaflığa önem verdiklerini söyledi. Yeni eğitim sezonunda eğitim yuvalarınde cezaevi görünümüne neden olan duvar ve telleri kaldırmayı planladıklarını ifade eden Çelik: “Şeffaflık güçtür. Milli Eğitim’de her alanda şeffaflaşacağız. Yaşam alanı olarak gördüğümüz okulları çevreleyen duvar ve telleri kaldırmayı planlıyoruz. Bu konuda sayın Valimizin desteğini isteyeceğiz” dedi.

 

“GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NE
BAKANLIK ONAY VERMEDİ”
Kamuoyunun merakla beklediği Güzel Sanat Lisesi için girişimlerde bulunmalarına rağmen Bakanlıktan olumlu yanıt almadıklarını da belirten Çelik, şöyle devam etti: “Her halde kendimizi bu konuda Bakanlığa iyi anlatamadık. Ancak daha güçlü bir şekilde talebimizi yineleyeceğiz. Batman için ihtiyaç olan bu liseyi açmak için girişimlerimizi sürdüreceğiz. Spor Lisesi de büyük bir ihtiyaçtı. Bu konuda hızlı yol aldık ve ön kayıtlara başlandı. Güzel Sanatlar Lisesi’ni de kentimize kazandırmak istiyoruz.”

“1.500 ÖĞRETMEN ATAMASI BEKLİYORUZ”

Yeni eğitim-öğretim sezonunda 1.500 öğretmen ataması beklediklerini de ifade eden Çelik: “40 Bin öğretmen atamasında ihtiyacımız olan öğretmenlerin kentimize atanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki 10 yılı da değerlendirdiğimizde 1.200 dersliğe de ihtiyacımız var. Son yıllarda eğitim alanında ciddi yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlarla birlikte Batman eğitimde hak ettiği noktaya ulaşacaktır” dedi. Okul önlerindeki uyuşturucu trafiğinin önüne geçilmesi için ciddi çalışmalar yaptıklarına da dikkat çeken Çelik, şunları söyledi: “Bu konuda tüm kurumlara iş düşüyor. İlgili kurumlarla diyalog halindeyiz. Daha ciddi önlemler için bir dizi çalışma yapıyoruz.” 

Editör: TE Bilişim