** Batman Üniversitesi rektör adayı Prof.Dr. Şehmus Demir, Batman’a katkı sunmak amacıyla aday olduğunu belirterek; “Üniversitemiz ne yazık ki hak ettiği yerde değil. Derdimiz Batman’a katkı sunmak. Üniversite ile kenti bütünleştirmek istiyoruz” dedi.

“KURUMSAL KİMLİK ÖNEMLİ”
Bir süre önce Batman Üniversitesi rektörlüğü için adaylığını açıklayan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Batmanlı Prof. Dr. Şehmus Demir, Batman Çağdaş’ı ziyaret ederek Editörümüz Barış Arslan’la görüştü. Batman Üniversitesi Dekan yardımcısı Yrd.Doç. Davut Okçu ve bazı akademisyenlerin de eşlik ettiği Prof. Dr. Demir, amaçlarının Batman’a katkı sunmak olduğunu söyledi. Demir, şöyle devam etti: “Uzun yıllar Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde bulundum. Son iki yıldır da Gaziantep İlahiyat Fakültesi Dekanlığını yürütüyorum. Derdim memleketim Batman için hizmet etmektir. Batman Üniversitesi ne yazık ki kendi konumundaki üniversitelerin epey gerisinde. Üniversitemize kurumsal bir kimlik kazandırıp, kentin motor gücü haline getirerek kent ve üniversiteyi her anlamda bütünleştirmek istiyoruz.” Temel değerlerini de açıklayan Demir; “Yönetim anlayışımızda insana saygı, dürüstlük, adalet, ortak akılda buluşma, tevazu ve hoşgörü, samimiyet, liyakat ve ehliyet, ulaşılabilirlik, başarıya odaklanma, hesap verebilirlik, kaynak kullanımında objektiflik ve şeffaflık ön planda olacak” dedi.



“KENT İLE KENETLENECEĞİZ”
Prof. Dr. Demir, şöyle devam etti: “Batman Üniversitesi “Üni-Kent Bütünleşme Projesi” ile kente Üniversite’nin Birimlerinde üretilen bilgi ve birikimlerin ulaştırılmasını sağlayarak, kentin önemli problemlerinden olan işsizlik sorununa çözüm üretmek üzere, aktif işgücü piyasasına katılımlarını sağlayıcı programlar geliştirerek, özellikle kentin eğitimden uzak kalmış genç nüfusuna, uzaktan ve örgün mesleki eğitim olanakları sunmak üzere yeni projeler hayata geçirerek, Kentin sorunlarının çözümüne yönelik her alanda sorun tespiti ile çözümüne yönelik proje çalışmalarını destekleyerek, Topluma yönelik, ‘Yaşam Boyu Öğrenme İle Yaşamı Doğru Yönetme Projesi’ kapsamında sürdürülebilir eğitim programlarını düzenleyerek, üniversitenin olanaklarından gençlerin ve çocukların daha fazla yararlanmasını sağlayacak ‘Çocuk ve Gençlik Kampı Projeleri’ni hazırlayarak, petrol üretim şirketleri başta olmak üzere sanayi ile ilişkileri daha da geliştirecek projelerle, birlikte kararlar alabilme ve kente değer yaratma hedefinde bütünleşmeyi her yönüyle başararak, kentin sorunlarını doğru tespit ederek, doğru çözümler üretilecektir.”

Editör: TE Bilişim