*Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ile bir araya gelen Vali Deniz, öğretmenlerin sorun ve taleplerini dinledi. Vali Deniz, “Çocuklarımıza sahip çıkarak, yanlış kişiler tarafından yönlendirilmesine asla müsaade etmemeliyiz. Hiç çekinmeden doğruları anlatmalıyız” dedi.

“BAŞARININ ANAHTARI ÖĞRETMENDİR”

Eğitime verdiği titizlikle bilinen Vali Ahmet Deniz, Atatürk ilkokulu ve ortaokulu öğretmenleri ile sohbet etti. Vali Deniz, eğitimde başarının anahtarının öğretmen olduğunu söyledi. Vali Deniz, şöyle devam etti : “Sizlerin özel çabanıza, gayretinize ve yürekli duruşunuza ihtiyacımız var. Çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz, akademik eğitim yanında çocuklarımıza ülkemizin birlik-beraberliğini, vatan ve millet sevgisi olan manevi değerlerimizi en iyi şekilde benimsetmeliyiz. Buna ihtiyacımız var. Çocuklarımıza sahip çıkarak, yanlış kişiler tarafından yönlendirilmesine asla müsaade etmemeliyiz. Hiç çekinmeden doğruları anlatmalıyız. Biz bin yıldır bu coğrafyada bütün zenginliklerimizle bir ve beraber yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, birbirimizi kucaklamalıyız. Bizim birlik ve beraberliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.”

“OKUL ÖNCESİNDE BATMAN PİLOT İL”

Eğitim alanında yürüttükleri  projeler hakkında bilgi veren Vali Deniz, “Okul öncesi eğitimde başlattığımız ‘Çocuğumu seviyorum. Anaokuluna gönderiyorum’ projesiyle iyi bir başarı sağladık. Bu yıl Batman Türkiye’de pilot il olarak seçildi. Bu bizim için büyük bir başarı. Biz bunun devamını getirmeliyiz. Yine geçen yıl başlattığımız “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar” projesi kapsamında bu yıl birçok etkinlik gerçekleştireceğiz. Okur-yazar buluşmaları ve veli eğitimleri gibi etkinliklerinin yanında ‘Batman her yerde okuyor’ kampanyasını bu yıl taçlandırıyoruz. 21-29 Ekim tarihleri arasında ‘Batman 1 Kitap Fuarı’nı 40-50 yayınevinin ve 50-60 yazarın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamamız lazım. Şimdiye kadar okullarımızın kütüphanelerine 50 bin adet kitap desteğinde bulunduk, bulunmaya da devem edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim