**Batman’da hizmete giren Yıldızlar Kreş, eğitim sezonuna iddialı başladı. Kreş Kurucu Müdiresi Necmiye İnci Bozçalı: “Yurt içinde ve yurt dışında bire bir birçok araştırmalar yaptık. Çocuklar için tüm ince ayrıntılar düşünülerek kreş alanımız inşa edildi” dedi.

“A SINIFI BİR KREŞİZ”
Gültepe mahallesi Aşık Veysel bulvarında eğitim sezonuna ‘merhaba’ diyen Yıldızlar Kreş, 300 metrekarelik alanıyla minik 2-5 yaş arasındaki minikleri ağırlıyor. Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakım Evi Kurucu Müdiresi Necmiye İnci Bozçalı, çalışmalarına dikkat çekerek: “Burası meslek alanında tecrübe sahibi kişilerin danışmanlığı eşliğinde kuruldu. Çocuklara duyulan sevgiyle ve çocukların yüksek yararı düşünülerek yola çıkıldı. Yurt içinde ve yurt dışında bire bir birçok araştırmalar yaptık. Bir alan üzerine çocuklar için tüm ince ayrıntı düşünülerek inşa ettik. Merdiven basamaklarında tutun da pencerelerine kadar diyebilirim. Hatta kreşimizin duvarlarında kullandığımız renkler ve görsellerde bile çocuklarda yaratılacak psikolojik etki düşünülerek yapıldı. Uygulama programımızda farkındalık yaratarak ilerleme hedefindeyiz. Velilerimizi de ara ara programlarımıza dahil ederek çocuklarımızla birlikte Batman’da sosyal projeler gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak velilerimize aile danışmanlığı çocuklarımıza ise oyun terapisi uygulayarak aile ve çocuğa ekstra sosyal destek veriyoruz. Bu destek aile ve çocuğa özel bir destektir. Tüm bunlara dayanarak ‘A’ sınıfı bir kreşiz” diye konuştu.

“YAPARAK-UYGULAYARAK…”
Eğitim modelleri hakkında da bilgiler paylaşan Bozçalı, şöyle devam etti: “Çoklu zeka kuramına göre,yaparak,uygulayarak,yaşayarak öğrenme sistemine dayalı bir eğitim modelimiz var. Her çocuğun ilgi ve yeteneğini açığa çıkaracak bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Örtülü eğitim dediğimiz bu sistemde mutlu çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Çünkü çocuk mutluysa merakını giderecek çalışmalar yapar. Mutluysa eğlenir, eğlenerek öğrenir. Öğrenme aşamasında zorlanmaz. Bunların yanı sıra paylaşmayı, sorumluluk duygusu üstlenmeyi öğrenir. Hayal gücü geniş, mücadeleci, sabırlı, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda kreşimizde İngilizce, Dini değerler, zeka oyunları, atölye çalışmaları, resim, sosyal aktiviteler çalışması, halk oyunları, jimnastik, müzik gibi sanatsal aktiviteler de kreşimizde çocuklarımıza öğretiliyor. Aynı zamanda Türkçe ve Arapça dualar da öğreniyor çocuklarımız. Hayvan ve bitki sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz.”

“BESLENMEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Yıldızlar Kreş ve Gündüz Bakım Evi Kurucu Müdiresi Necmiye İnci Bozçalı, sözlerini şöyle tamamladı: “Yemeklerimiz kreşimizin bünyesinde yapılıyor. Dışarıdan hazır getirtmiyoruz. Aşçımız Hanım Şah sevgi dolu bir bayan, tüm yemekleri yaparken içine sevgisinden de katıyor, o yüzden çok lezzetli oluyor. Benim çocuğum şunu yemez, bunu yemez diyen veliler çocuklarının evde yemediğini burada yerken görünce epey şaşırıyorlar. Çocuklarımızın beslenmesini umursuyoruz. Tabaklarındaki yemekleri bitirmeleri için yönlendiriyoruz, teşvik ediyoruz. Mutfağımız ise doğal yiyeceklerden oluşuyor. Tatlılarımızı, pasta çeşitlerimizi de aşçımız yapıyor. Yemeklerimiz diyetisyen danışmanlığında yaptırıyoruz. Haftalık yemek menümüz velilerimize açık.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim