** Son yıllarda eğitim alanında ciddi yatırımların olduğu Batman’da derslik sayısı en büyük sorun. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: “Derslik sayısı her geçen gün artmasına rağmen bin dersliğe ihtiyacımız daha var. Batman’ın son yıllarda çevre il-ilçelerden aldığı öğrenci sayısında ciddi artış var” dedi.

 

DERSLİK SAYISI ARTIYOR AMA…

170 Bin öğrencinin bulunduğu Batman’da yeni yatırımlara rağmen derslik sayısı yetmiyor. Batman genelinde 4800 dersliğin bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: “Son yıllarda Batman’da ciddi eğitim yatırımları gerçekleştirildi. Eğitim alanında kentimizin önü açıldı. Ancak Batman geneli bin dersliğe ihtiyacımız daha var. Yeni eğitim öğretim döneminde merkezde 11, Kozluk’ta 5, Sason’da ise 3 eğitim yuvası daha eğitim-öğretime start verecek. 250 Dersliği daha kentimize kazandırmanın çabası içindeyiz” dedi.

 

4 YURT HİZMETTE
Batman’da bu yıl 8 bin öğrenciyi kapsayacak 4 yurdun tamamlandığını da ifade eden Çelik, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin barınma sorununu en aza indireceğiz. 4 yeni yurtta toplam 8 bin öğrenci barınabilecek. Çocuklarımızın sorunsuz bir eğitim-öğretim yılı geçirmesi için elimizden geleni yapacağız.” Batman’da ÖSS başarısının geçmiş yıllara oranla daha iyi noktada olduğunu da sözlerine ekleyen Çelik: “Bu yıl üniversiteye yerleşen öğrenci sayısında daha iyi bir artış oldu. Okullarımızın başarı oranı artıyor” dedi.

 

Editör: TE Bilişim