EML’li öğrenciler, mesleklerini geliştirmek için tatil yapmıyor

Alkışlanacak öğrenciler!

* 15 günlük tatilde EML, mobilya ve tesviye bölümü öğrencileri, mesleklerini daha da geliştirmek için tatil demeden çalışıyor. İki bölüm sayesinde okulun yıllık döner sermayesinin bir milyon TL’yi bulduğunu söyleyen EML Müdürü Hasan Musa Gültekin, “45 ila 100 öğrencimiz eğitim-öğretimin yılının yanı sıra yarı yıl tatil demeden çalışıyor. Okulumuzda geleceğin sanatkarları yetişiyor” dedi.

GELECEĞİN SANATKARLARI YETİŞTİREN OKUL

Bir çok öğrencinin tatil yaptığı şu günlerde, Endüstri Meslek Lisesi’nin mobilya ve tesviye bölümünde sayıları 45 ila 100 arasındaki öğrenci, geleceğin ustaları olma yolunda. Yılda ortalama 5 bin masa-sandalye, 500 dolap, 500 yazı tahtası, 300 tabure ve 150 yemek masası imal eden öğrencileriyle gurur duyduklarını belirten EML Müdürü Hasan Musa Gültekin, “İki bölümde çalışan öğrencilerimiz günde ortalama 8 saat çalışıyor. 3 saat de mesai yapıyor. Bir saatlik ders karşılığında aldığı ücret 2.75 TL’yi buluyor. Cumartesi günleri çalışabiliyor. Pazar ve bayramlar öğrencilerimizin dinlenme günleridir. 45 öğrencimiz 15 günlük tatilde 350 bin TL karşılığı ücret alacak. İki bölüm sayesinde okulumuzun döner sermayesinin yıllık bütçesi 1 milyon TL’yi buluyor” diye konuştu.

FABRİKA GİBİ OKUL!

Batman Endüstri Meslek Lisesi’nin fabrikaya dönüşmesi, öğrenci velilerini de sevindiriyor. Çocuklarını sokaklardan arındıran EML okulu yöneticilerine teşekkür eden veliler, “Endüstri Meslek lisesi eğitim-öğretimin yanı sıra çocuklarımızın meslek öğrenmelerine fırsat tanıyor. Tatilde bile çalışan çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Okul yöneticilerine çocuklarımıza sağladıkları iş ortamından ötürü teşekkür borçluyuz” dedi. Son yıllarda meslek öğrenmek için EML’ye büyük başvuruların da olduğunu belirten EML Müdürü Gültekin, şöyle devam etti; “EML’ye kayıt yaptıran öğrenci aynı zamanda meslek bileziğini de eline geçirmiş oluyor. Artık okulumuzda geleceğin ustaları yetişiyor. Yaz döneminde sıra, masa, yazı tahtası, dolap, bilgisayar masası ve kütüphane takımlarının talepleriyle karşılaşıyoruz.

Editör: TE Bilişim