*Batman, son dönemlerde sağlık ve eğitim yatırımlarında beklediği yatırımlara kavuşmadı ama bazı projelerin de gerçekleşmesi an meselesi…

*Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TPIC’in alacağı eleman alımlarında kura sisteminin en uygun yöntem olacağını söylüyor ve ekliyor; “Öncellikle sondaj işinde tecrübeli olan TPIC’in mağduru olan işçiler alınmalı. Ardından alınacak elemanlara kura sistemi getirilmeli…”

“EĞİTİMDE DAHA İYİ YERDE OLMALIYIZ”
Son dönemlerde ne yazık ki, sağlık ve eğitim yatırımlarında Batman geride kaldı.
Bunda herkesin ihmali büyük etken.
Eğitimde fiziki mekan sıkıntısının çözümü için eldeki imkanlar iyi değerlendirilmedi.
Geçenlerde dinlediğimiz Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitimde artık tekli sisteme geçmenin hazırlığını yaptıklarını söylüyordu.
Vali Ahmet Deniz’in himayesinde gerçekleştirilen projelerin, eğitime bir nebze olsun katkı verdiği muhakkak.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul öncesi eğitimde yüzde 93’lik oranını geçtiklerini ve hedeflerinin bu yıl yüzde 100 oranına yaklaşmak olduğunu açıkladı.
Okul müdürlerinden öğretmenlere kadar tüm eğitimciler her gün öğrenci velileriyle görüşüp, okul öncesi eğitimde Batman’ın oranını hak ettiği yere getirmeye çalıştı.

EĞİTİME YENİ PROJELER ŞART
Veliden okulda verilen eğitimden, kendi özel sorunlarına kadar detaylı bir görüşme yapılacak yeni projeler de gündemde.
Bu şehirde eğitimde yaşanan sorunlar tespit edilmeli.
Örneğin Vali Deniz’in okul öncesi projesi tuttu.
Neden Batman’ın eğitiminde ‘Hamilik projesi’ uygulamaya geçirilmesin.
İhtiyaç sahibi velilerinin sorunlarının çözümü konusunda eğitimciler sorumluluk üstlenmeli.
Bu proje eğitimde bazı sıkıntıların giderilmesini sağlayabilir.
Yeni proje kapsamında çeşitli nedenlerle yardım ve desteğe muhtaç öğrencilerin tespit edilerek bu çocukların ihtiyaçlarının Belediye, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve STK’lar aracıyla karşılanması amaçlayan ‘Eğitimde Hamilik projesi’ bazı illerde hayata geçirildi… Neden Batman’da olmasın. 171 bin öğrenci arasında dar gelirli aileler de az değil.
Bu proje hayata geçirilirse, şayet her çocuğa bir hami belirlenecek.
Bu olumlu bir projeler, eğitimde başarı çıtasını yükseltir.
Bu işlere kafa yoran başta eğitime titizlik gösteren Vali Ahmet Deniz ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ı kutluyoruz…

SIRA YENİ HASTANEDE
Batman Kadın ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin İkmal kısmının ihalesi 26 Şubat’ta gerçekleşiyor.

11 Katlı 300 yatak kapasiteli yeni hastaneye 50 yatak ilave edilebilir.

Batmanlılar, 50 yıllık eski hastanedeki o izdihamdan kurtulacak.

Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesi kadar bir önemli sağılık yatırım ise Güney Çevre yolundaki 500 yatak kapasiteli yeni hastane projesinin olduğunu herkes biliyor.

Önceki gün seçim bölgesi Batman’da bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra başkentin yolunu tutan Milletvekili Ataullah Hamidi, net konuşuyordu:
“Bazı çevreler haklı olarak yeni hastane temelinin ne kadar bu kadar geciktiğini haklı olarak sorabilir. Önce 200 yatak kapasiteli olarak düşünülüyordu. Sonradan 400 yatağa çıkarıldı. Sağlık Bakanı sayın Ahmet Demircan’a, 400 yatak kapasiteli hastanenin yetersiz geldiğini söyledik. Sağ olsun, var olsun. Bizleri kırmadı. 500 Yatak kapasiteye çıkardı. Hastanenin projesi revizesi tamamlandı. Bu önemli sağlık yatırımı da kısa sürede gerçekleşecek. Yeni Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin ardından en büyük uğraşlarımızdan biri de 500 yataklı hastanenin temelini attırtmaktır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Batman’a yaptığı ziyarette de şehrin beklentilerine yönelik sorunları ilettiğine de dikkat çekiyordu Milletvekili Hamidi;

“Taleplerimize sıcak baktı. Bitlis kongresine göre Batman’da moral bulan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yakında Batman’a yönelik müjdeleri de olacak…”

“SINAV KURAYLA OLSUN…”
Batman’ın gündeminde TPIC’in alacağı 500 eleman alımı var…
Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, birçok kişinin benimsediği kurayla alımın en doğru yöntem olacağını söylüyor, ancak bir şartla…

TPIC’te daha önce çalışan ve mağdur olan emekçilerin direkt alınması, geri kalan alımların da kurayla yapılmasının en doğru yol olacağını anlatan Kaygusuz: “Kura sistemi şaibeleri tamamen ortadan kaldırır. Son yıllarda birçok kurum en doğru olan kura sistemini tercih ediyor. TPIC’in de neredeyse 10 bini aşan işsizin başvurduğu bu eleman alımlarında kurayı tercih etmesi herkesin takdirini kazanacaktır” diyor.

İşsizliğin yüksek olduğu illerden biri Batman…
Alımlarda kriterlerden birinin de ikametgahın Batman ve Batmanlı olma şartının da bir zorunluluk olmasının gerektiğini de anlatan Sendika Şube Başkanı Kaygusuz şöyle devam ediyor:
“Batmanlı birçok işsiz maalesef diğer illerde açılan kadrolara giremiyor. Her il, önceliği kendi işsizine tanıyor. Neden Batman’da bu uygulamayı yapmasın?”

Kısacası; TPIC’in alımlarda Batman kriteri ve kura yöntemi artık herkesin talebi…