Batman’da bir Eğitim-Sen varmış. Daha önce Salih Erol Başkanlığı’nda başarılı bir çalışma yapan Eğitim-Sen, Erol’un koltuğu boşaltmasıyla sanki başıboş kalmış olacak ki sendika olarak tabir ettiğimiz Eğitim-Sen şu sıralar aklını temel eğitim düzeyinden çok bireysel tutum sergileyen açıklamalara yöneltmiş.
Batman’da eğitimle ilgili o kadar sorun varken ne yazık ki bizim Eğitim- Sen’e bağlı başkanlığı yürüten kişi ve bazı üyeleri diğer önemli sorunlara baş çevirmek yerine eleştirel bir duruş sergileyecek benzer iki açıklamayı yayınlatmak üzere tüm egoları için uğraş veriyor. Son olarak da her açıklamanın Batman basınında yayınlanacağını ve kendilerini bir efendi havasında basını yönetecek mağrurlukla haddini bilmeden sitemkar edecek afişe imza atmış. Acaba Eğitim- Sen;
Türban sorununa,
Kaçırılan öğretmenlere,
Eğitim dönemi açılmasına rağmen onarımı devam eden okullara,
Dersi boş geçen okul yönetimlerine,
Eğitim mezunu olmuş gençlerin işsiz kalmasına,
KPSS eşitsizliğine,
Vekil öğretmenliğine dirayet göstermek, cesur bir edayla meydanlarda bu konular üzerine yürüyememe cesareti gösteremezken, bireysel ve ahbap çavuş ilişkisine yönelen küçük sorunlarla uğraşması Batman’daki sendikacılığın düştüğü durumu da ne yazık ki gözler önüne sermiştir. Bugün bu sendika denilen sivil yapılanmanın hakları yitirilen, Batman’da işe giremeyen ve Batmanlı olduğu gerekçesiyle başka şehirlerde işe alınmayan gençlere, Sondaj mezunlarının TPAO’da işe alınmasına tepki göstermesi yerine bir tutumda bulunması bir hayli komik değil mi sizce? Bizce çizgi film gibi...
Bir de kendilerini bu memleketin sahibi hissederek “Basın” susuyor iddiasında bulunmasına da basıncı olarak cevap hakkımızdır. Siz Eğitim-Sen şubesi Batman basını sizin yayın organınız olmadığı gibi uşağınızda değil, canı sıkılan bir basın açıklaması yaparak Batman basınını satın alamaz ve hiçbir gazete sahibi de sizlerin kişisel açıklamalarınızla ilgili haber yapmaz çünkü bu basın etiğine aykırı bir durum. Şunu bilin ki Batman basını sizden çok daha iyi Batmanlı ve Batman’ı sizden çok daha iyi koruyor, sizlerin siyasi hesaplarından ötürü Batman’ın düştüğü durum ortada zaten.
İyiki sizlerden öğrenmiyoruz sivil toplum kuruluşu olmayı, başı boşluk yaşayan şuan ki Eğitim- Sen şubesi’nin;
Batman Petrol İş’ten,
Eğitim Birsen’den,
Mazlum Der’den,
Memur- Sen’den,
İnsan Hakları Derneği’nden,
Mustazaf- Der’den,
Kent Konseyi’nden,
Demokrasi platformunda,
Af Örgütü’nden,
Çevre Gönüllüleri Derneği’nden öğreneceği çok şeyi var.
GENEL MERKEZ DAHA NE KADAR MÜSADE EDECEK?
Hiçbir aklıselim sahibi kişi kişisel uğraşlar üzerine kafa yormaz. Aynadan kendilerine bakmayan ve bir basın açıklamasının yayımlanmasına içerleyip kibir uğruna bir kaç kez aynı açıklamayı yapan bir Eğitim- Sen’in Genel Merkezi acaba bu yönetime daha ne kadar müsaade edecek.
Basına kafa tutmak öyle herkesin haddi değil,
Batman’ın yerel basınına herkesin saygı duyması gerekiyor, Batman’da basın olmazsa demokrasi de olmaz kentleşme de...
Batman’ın tüm yerel basını memleketini ne kadar çok sevdiğini herkes biliyor, bu yüzden dışarıdan gelmiş birilerinin bize Batmanlılık öğretmesi komikten öte bir şey değildir.
Herkes işine bakmalı…
Bırakın basın görevini yaparken, sizler de Batman eğitimi için çaba sarf edin… O zaman sizi alkışlamasını da biliriz!