25-30 Yıl öncesine kadar Batman’da renkli simalar vardı. Şehrin ilk Valisi, renkli simalarından Dondurmacısı, Göz doktoru ve Eğitimcisi çoktan şehri terk etti. Bugün unutulmayan dört kareyi siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedik.

Bir zamanlar şehir onlara, onlar da şehre tutkundu. O renkli simalar, çoktan petrol şehrine veda etti. O dört renkli sima, iz bırakarak ayrıldı petrol şehrinden…

İLK VALİ PERÇİNLER
16 Mayıs 1990 tarihinde Türkiye’nin 72. İli olan petrol şehrinin ilk Valisi, Tuncer Perçinler’di. Hala yaşamanı İzmir’de sürdüren Perçinler, 1991 yılında kentin saygın işadamlarından merhum Bozo Özdemir’in Seyitler mahallesine kazandırdığı tuğla fabrikasının açılışına renk katmıştı.

Yanında Batman ikinci Emniyet Müdürü İsmail Bardakçı ve işadamı merhum Özdemir, 28 yıl önce sade bir açılışın nasıl yapılabileceğini bu güzel kareyle kanıtlamışlardı.

O sade açılışlar şimdilerde geride kaldı…

MARAŞ’IN DONDURMACILARI VARDI
Yaz mevsimi geldi mi Batman’a, Kahramanmaraş’tan ünlü dondurmacılar gelirdi…

1985 ile 1995 yılları arasında petrol kentinin kaldırımlarına kurdukları dondurma tezgahlarıyla 45 ile 55 dereceye varan sıcaklarda Batmanlılara dondurma sunarlardı. Cumhuriyet caddesi, Turgut Özal bulvarı ve eski SSK Hastanesi, Kahramanmaraşlı dondurmacıların meskeni gibiydi.

Şehir büyüdükçe o ünlü dondurmacılar da bir bir ayrıldı. Kahramanmaraş’ın ünlü dondurma ustası Hasan usta, her yaz mevsiminde kaldırıma taşıdığı tezgahıyla Batmanlılara dondurmayı ikram ederdi.

Batman’a renk katan dondurmacı Hasan usta da son 20 yılda kenti terk etti.

KARADENİZLİ GÖZ DOKTORU
Aslen Karadenizli olan göz doktoru Şakir Kakaliçoğlu, eski Batman SSK hastanesinde uzun yıllar görev yaptı. SSK’nın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne dönüştürülmesinin ardından 2002-2005 yılları arasında Belediye Sağlık Merkezi’nde görev yapan Kakaliçoğlu da şehre veda eden eski hekimler arasında yer aldı.

BAŞARILI EĞİTİMCİYDİ
Sait Başaran, Yalova-Altınova Gençlik Spor Müdürü…

1990-2012 Yılları arasında Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürü, daha sonra Milli Eğitim Şube Müdürü, Metin Bostancı İlköğretim Okul Müdürlüğü görevlerinin ardından çeşitli eğitim kurumlarında da yöneticilik yapan Başaran, Altınova’da görevini sürdürürken, eğitimcilik mesleğinde de 30 yılı doldurdu. Batman’da yetişen başarılı eğitimci de 7 yıldır kentten ayrıldı.

Bu dört seçkin sima da Batman’da bulundukları dönemde adlarından söz ettirmişti.

Eskilerin özverili çalışmalarını bu satırlara sığdırmak mümkün değil.