Batman’da eğitim ve sportif faaliyetlerde öne çıkan isim olarak son zamanlarda Doğa Kolejini görmekteyiz. Batmanlı bir sporcunun marka haline gelmesinde bu kurumunda katkıları var. Doğa Koleji Batman Müdürü Mahmut Çelik ile bir röportaj yaptık.

-          Mahmut Bey bize eğitimi kurumunuzdan biraz bahseder misiniz?

Pek tabii ki. Biz çok farklı bir eğitim modeline sahibiz. Mesela, anaokuluna Çocuk Üniversitesi diyoruz. Burada yetişen çocuklar kendine güvenir. Çözüm odaklı, öğrenmeye karşı istekli ve meraklı, çevresine ve dünyaya karşılı saygılı ve duyarlıdır. Üretkendir. Yaşamı, tükettiği değil, ürettiği üzerinden tanımlar. Ortaokul öğrencilerimiz temel derslerin yanı sıra Sanat, Drama, Ekoloji, Uluslar arası ilişkiler, düşünme becerileri eğitimi ve teknoloji eğitimlerini de almaktadırlar. Doğa Koleji öğrencileri LYS’ de başarıları ile Türkiye’nin zirvesinde yer alıyor. Doğa’da yetişen öğrencinin diğer resmi ve özel eğitim kurumlarından farklılığını şöyle özetleye bilirim; Doğa’da yetişen öğrencinin yürüyüşü bile farklıdır.

-          Hocalar ve diğer personel hakkında neler söyleyebilir siniz?

Bütün hocalarımız kadrolu elamanımız. Haftanın altı günü okuldalar. Çalışanlarımızdan yaklaşık 30’unu tedbir ve güvenlik sebebiyle servis elemanlarından tutun da güvenlik elemanlarımıza kadar 2 günlük oryantasyon eğitimine aldık. Öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği hiçbir şekilde şansa bırakılamaz bizde.

-          Doğa Okulu eğitiminin öğrenciler açısından çıktısı nedir?

Doğa Okulunda öğrenim gören öğrenciler, dijital dünyaya entegre olurken, doğadan kopmama gibi bir farklılığa sahiptir. Bu öğrencilerimiz aldıkları eğitim sayesinde yüksek enerji ile etrafa mutluluk veren, akademik başarının yanı sıra mükemmel insan olmak için eğitim alan, toplumun ve dünyanın sorunlarının farkında olan, çözüm odaklı, İngilizce iletişim becerileri ile dünya vatandaşı kimliğine sahip, sanat ve sporda yeteneklerini keşfetmiş, özgüveni yüksek, dünyaya ve insana sevgiyle bakan bireyler olabiliyorlar.

-          Sosyal donatlar açısından durumunuz?

Satranç sınıfı, resim atölyesi, müzik sınıfı, iki adet bay ve bayan yüzme havuzu, 120 kişilik konferans salonu, halı saha, voleybol sahası, kapalı spor salonu, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, 3D gözlüklerin kullanıldığı 3 boyutlu laboratuar. Burada özellikle Fen ve Geometri dersleri 3 boyutlu izlenebiliyor. Çok yönlü gelişimi destekleyen fiziksel ortamlar öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunuyor.

Doğa Kolejinde dijital dünyanın liderleri yetişiyor.

 

-          Spor konusunda Batman’da çok iyi olduğunuzu biliyorum.

Son 4 yıldır kız basketbol takımımız Batman ve Bölgede şampiyon oldu. Ömer Fırat Çelik Ekim ayında Ukrayna’ya gidecek. Geçen sene bu Taekwondocu öğrencimiz Avrupa 3.sü olarak bizleri gururlandırdı. Bu yılda yine Gençler Türkiye Şampiyonu oldu. Gazeteniz Batman Çağdaş aracılığıyla bu mutluluğu tüm Batman halkı ile paylaşmak isterim.

-          Yabancı dil eğitimi konusunda ne diyeceksiniz?

Yabancı Öğretmenlerimiz sayesinde öğrencilerimiz herhangi bir dil kursuna kayıt yaptırmadan Üniversitede yabancı dil programlarını kazanabilir. İngilizce ve Almanca’da o denli iddialıyız. İlkokulda Startes Movers Flyers, Ortaokul ve Lise’de ise Ket, Pet, Sec İngilizce programları ki bunlar ünlü Cambridge sınavlarıdır ve bu sertifikalar uluslar arası geçerliliğe sahip belgelerdir. Sınavlar öylesine ciddidir ki sınavı yapanlar yurtdışından gelirler. Böylesine ciddi bir yabancı dil eğitimiyle birlikte öğrencilerimiz üniversitenin ilgili bölümlerine rahatlıkla yerleşebilirler.

-          Özel okulların akıllı sınıf uygulamaları MEB’ ten sanırım farklı, değil mi?

 Elbette imkân meselesi. Ama biz Doğa Koleji olarak dijital dünyanın liderlerini yetiştiriyoruz. Doğa Koleji,  Apple, Vestel, Promethean gibi dünya devleri ile yaptığı işbirliği sonucu mükemmel akıllı sınıflara sahip. Ayrıca, dijital asistan, online ödev sistemi ve haftanın altı günü eğitimle kapsalı bir program oluşturan Doğa Okulları, öğrencilerini sınavlara hazırlamaya başlıyor

-          İletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Batman Çağdaş Gazetesine bu röportaj için çok teşekkür ederim. Batman için güzel bir sürpriz hazırlıyoruz. Başarı trendimizi bir tık ileri çıkarabilmek adına Batman’ımıza inşallah yeni bir tesis kazandıracağız. Çok farklı bir konsepte sahip olacak bu şubemiz de Batman’da ilklere imza atmayı planlıyoruz. 

Evet, sevgili Dostlar. Ziyaretine gittiğim Doğa Koleji Müdürü Batmanlı Mahmut Çelik çok sıcak bir ortamda bizlerle bu röportajı gerçekleştirdi. Çalışanlardan Halkla İlişkiler Uzmanları Süreyya ve Ayşe Hanımlar güler yüzlü bir şekilde kurumu tanıtmak adına bizlere refakat ettiler. Batman’ın bu tarz eğitim kurumlarına ihtiyacı var. Çünkü burada yetişen öğrenciler inşallah ileride Türkiye’yi Avrupa’ya ve dahası Dünya’ya entegre etmek adına önemli görevlerde bulunacaklar.