Bir dönemler Türkiye'ye gelişi bile problem olan, ünvanı bile söylenemeyen Barzani ve yine bir dönemler şarkıları gizli dinlenen Şıvan'ın, Diyarbakır'a gelişi çok konuşuldu, konuşulmaya da devam edecek.

Kimilerine göre bu buluşma Başbakan'ın 'seçim' yatırımı da olsa yaşananlar ve verilen mesajlar, çözüm sürecinin barışa evrilme isteğinin en belirgin sinyaliydi.

Diyarbakır'da gerçekten de süreç taçlandı.

Barzani ve Şıvan'ın barış mesajlarının yanı sıra Erdoğan'ın konuşması oldukça duyguluydu. Merhum Ahmet Kaya'nın 'Ağlama Diyarbekir' şarkısının dizelerini okuyan Erdoğan, 'Kardeşiz. Hem de mezara kadar' diyordu.

Sürece yeni bir ivme kazandırdı Başbakan Erdoğan…

Bu tarihi buluşma ve mesajlarla birlikte yeni bir döneme girdik…

Demokrasi paketi açıklandığında Kürtlerin büyük bölümü hayal kırıklığına uğramış, siyasi tutuklulara ve süreci daha da akıcı hale getirecek maddelerin olmaması umutları kırmıştı. Ama Erdoğan davetlileriyle ve mesajlarıyla umutları yeniden yeşertti. 

Seçim döneminde olduğumuzdan yurttaşlar haklı olarak adımların atılmasından endişeli… Ama artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Çünkü hayalini bile kuramadığımız anlara tanıklık ediyoruz. Bu adımların devamını sağlamamak Türk-Kürt kardeşliğine en büyük ihanettir. Bunu taraflar da yurttaşlar da çok iyi biliyor.

Normalleşmeyi ve demokrasiyi getirmek için çabalamak, beraberinde süreci, barışa evirmek artık hayal değil… Barzani'nin Amed'te üst düzey karşılanması ve Şıvan'ın canlı yayında anadilinde tüm Türkiye'ye seslenmesi gibi…

***

Başbakan'ın atıfta bulunduğu Ahmet Kaya'nın, 'Ağlama Diyarbekir' şarkısı şimdilerde daha bir anlamlı…

Barışın havası bile güzellikleri ne denli ortaya çıkardığına bir kez daha şahit olduk. 

Barışa ihtiyacımız var hem de her zamankinden daha fazla…

Herkesin barışa katkı sağlaması dileğiyle.