Cuma namazında 8-10 yaşlarında çocuklar vaazın başlamasıyla ağlayarak Kürtçe şunları söylüyorlar: Amcalar, dayılar biz Suriyeliyiz ve açız, açıktayız. Bize Allah rızası için yardım edin

Bunu söyleyen çocuğun 2 yaş büyüğü de cami çıkışında para istiyor

Biliyoruz ki mültecilere yardım, devlet eliyle yapılmaktadır

Çok fakir olduklarını dile getiren, duygu sömürüsü yapan bu çocuklar hiçte açlık çeken kimselere, benzemiyorlar. Çünkü sokak tabiriyle bir hayli semiz tosuncuklar.

Burada şu kritikleri yapmak lazım:

  • Cami gibi kutsal bir mekanda Suriyeli ufacık çocukları kimler kullanmaktadır?
  • Dini duyguların pik yaptığı bir mekanda din sömürüsü nasıl yapılabilmektedir?
  • Devletin Suriyeli, Afgan, Afrikalı demeyip yardım eli uzattığını bilmeyen var mı? Niçin kolluk kuvvetleri, Sosyal Hizmet ve Belediye bu masumları kullananları tespit edip gerekli işlemleri yapmıyor?

Verilen üç kuruş para deyip geçmeyin. Geleceğin asalak nesilleri yetiştirilmektedir. Bunu sektör haline getiren ve milletin sırtından geçinen bu insanlar, işin kötüsü bizi kandırmakla da kalmıyor belki de en büyük kötülüğü “yardımlaşma duygumuzu” yok ederek işliyorlar. O kadar çok yalancı dilenci var ki gerçek ihtiyaç sahiplerini de görmezden gelmeye başlıyoruz ki Allah bizi affetsin

Gelelim çözüm önerilerine:

  1. Cami gibi kutsal mekanlarda dilenenlere asla tolerans gösterilmesin
  2. Valilikten yasal izin almadan para toplayanlar ki bu suçtur derhal derdest edilsin
  3. Halk, dilenenlere karşı biliçlendirilsin ve bunların muhtaçlıklarından değil pislik ve onursuzluktan dolayı dilendikleri anlatılsın.
  4. Suriyeli olan dilenciler derhal Ülkemiz topraklarından çıkarılıp Suriye çöllerine gönderilsin. Afganlar onurlu bir halk olduklarından zaten dilenen tek bir Afganlı göremezsiniz

Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriyelilere en büyük yardımı yapan ülke biziz. 40-50 milyar dolar harcadık. Büyük devletiz ve büyüklüğümüzü gösterdik. Ama ülkenin huzurunu bozmaya da kimsenin hakkı yok.

Son bir şey: Dünya Hastanesi trafik ışıklarında çiçek satan Suriyeliler ile dilenen Suriyeliler tartıştı ve polis çağırıldı. Çiçek satan Suriyeliler erkek, dilenen kadın ise çok genç bir anne. Mekan ve mıntıka yüzünden parsellenen, tartışmaya konu olan  trafik ışıklarında beni polisimiz meşgul edilmesi, araçlarla gelip milli servetin heba edilmesinden çok ne düşündürdü biliyor musunuz? Çok rahattılar, polisten çekinmiyordular. Dilenmeyi bir hak sayıyordular.  Sıkıştıklarında da polisi arayabiliyorlar.

İslam tarihi Mekkeli Muhacirler ile Medineli Ensar’ın hikmetli rivayetleriyle doludur. Ama hiçbir tarihçi dilenen muhacirden bahsetmez çünkü böyle bir şey yoktur.

Devlet yetkililerinden Suriyeli olsun olmasın tüm dilenenlere sıkı tedbirler almasını bekliyoruz. Hindistan’da da ancak bu kadar dilenci olur yahu…..