Batman Devlet Hastanesi ihtiyaçlara ne oranda cevap veriyor?
Hafta başı Dâhiliye Servislerinin bulunduğu alt kattaki bölüme gitmiş olsaydınız vereceğiniz cevap olumsuz olacaktı
Zira yüzlerce hastanın bulunduğu koridor dar, basık ve hava sirkülasyonunun yeterli olmadığı bir alan. Sadece hasta ve refakatçilerinin bile vücut ısısıyla ortamı iyice hamama çevirdiği yerde yetersiz hava sirkülasyonuyla birlikte durum berbat oluyordu
Kendisiyle görüştüğümüz Dâhiliye Uzmanı: Bu durumdan bizde olumsuz yönde etkileniyoruz. Ancak şikâyet etme durumunda değiliz. Bizde isteriz hastalarımız kapı önünde kan ter içinde kalmasın. Bize yardım eden görevli işini yapabilsin. Ancak kapıdaki izdiham, bunaltıcı hava ve hastaların bu durumdan şikâyetçi olması benim görevlimin de işini yapmasına engel oluyor.
Bir Hasta yakını; Hangi çağda yaşıyoruz. Buraya gelenler zaten hasta. Fiziki şartların olumsuz olması sonucu hastamızla beraber bizde hasta oluyoruz. Kan ter içinde kaldık. Daha güzel bir yer, bir bina yapılamaz mı?
Evet dostlar. Maalesef Batman Devlet Hastanesi Dâhiliye Bölümü haftanın ilk iş günü yoğun hasta trafiğiyle birlikte tıkanma noktasına gelmiştir. Gelen hastaların durumu belli. Buna ek olarak yaşlı ve kolunda serumla birlikte orada sıra bekleyenler temiz havaya muhtaç durumda kalmışlardır.
Peki, bu durumda orada çalışan personel ne yapabilecektir?
İnanın hiçbir şey. Canla başla çalışan personele şahit oldum.
Doktorlar ise gerçekten mükemmel insanlar. O kadar sinirli ve yorgun olunmasına rağmen Hipokrat Yemini gereği hastalarına sanki özelde kendilerine gelmişçesine yakın ilgi gösteriyor, hatta annesinin niçin hastalandığını okuma yazma bilmeyen bir kişiye anlatmaya çalışıyorlardı
Hastanenin idari memurları ve Doktorları bu kadar iyi çalışırken Allah’tan reva mıdır bu durum. Bu hastanenin fiziki şartları düzeltilemez mi?
Yirmi yıl önce projesi yapılan bir hastane bin türlü olaydan sonra yirmi yıl sonra hizmette maalesef sınıfta kalmıştır.
Batman’ın hem iktidar ve hem de muhalefette olan vekilleri var. Bir tanesi Bakan.
Alın size haber.
Bugün Gazetesinin 12 Eylül Haberi
Sağlık Bakanlığı, 14 ilde kamu ve özel sektör işbirliğiyle yapılacak 15 şehir hastanesi açacak.
Söz konusu hastanelerin toplam yatak kapasitesinin 24 bin 405 olacağı kaydedilen açıklamada, "Şehir hastaneleri kampüslerinde, genel hastanelerin yanı sıra kadın doğum ve çocuk hastalıkları, kalp damar hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, onkoloji, ruh sağlığı, yüksek güvenlikli adli psikiyatri gibi dal hastaneleri bulunacak." ifadelerine yer verildi.
Bu haberde geçen şehir hastanelerinden bir tanesi maalesef Batman’a nasip olmamıştır.
Madem yeni bir Hastane yapılamıyor öyleyse var olan iyileştirilsin. Sayın Vekiller ve Bakanımız. Lütfen Batman Devlet Hastanesinin Dâhiliye Bölümüne bir el atın.
Tavanı yüksek olsun
Hava sirkülasyonu olsun
Klima-havalandırma sistemi çalışsın
Doktorların ve görevli memurların odası daha geniş olsun
Sıra numarası göstergesi bozuk olanlar onarılsın
Hatta mümkünse özel hastanelerdeki gibi konforlu oturma yerleri ve Televizyonlarla destekleyin.
Ak Parti Hükümetinin buna gücü var. Batman’da böyle bir hizmeti hak ettiğine göre.
***
Zaman zaman sizlerle okuduğum kitaplardan kısa bir şekilde söz etmek istiyorum.
Yazar; Ali Balkız. Eserin ismi Yaşam Bir An’lar Toplamıdır. Cem Yayınları. Sıkıyönetim döneminde beş yıl hapis yatan Öğretmen Balkız bu eserinde küçük hikâyeciklerle okura sesleniyor. İyi okumalar.