Dünden devam

İki yıl önce basının ve kamuoyunun karşısına çıkarak bu kentin sorunlarının çözümü için çalışacaklarını beyan eden ve kurdukları platformları/oluşumlarını tanıtanlar olmuştu. Dünkü yazımda bahse konu oluşumlara dikkat çekip, neden o tarihten beri hiçbir çalışma yapmadıklarını sorgulamıştım.

Herkes düşüncelerinde, çalışmalarında elbette ki hürdür. Hiç kimseye bu kentin sorunlarının çözümü için neden çalışmıyorsunuz deme hakkımız yok.

Ancak tüzel kişilik olarak kamuoyunun karşısına çıkarak bu kentin sorunlarını sahiplenenler olduğunda, şayet bu köşede kendilerini desteklemişsem, bugün eleştiri hakkına da sahibim diye düşünüyorum...

İki yıl önemli konumları ve sermayeleri olanların lehlerine yazdığım yazılar, birileri tarafından yanlış anlaşılabilirdi.

Aradan geçen zaman sürecinde savundukları görüşün arkasında durmayanları eleştirecek olursam, 'Dün onları bu kentin güzel yarınları için destekledi. Bugün yaptığı eleştiriler, kendilerine yağcılık/yalakalık yapmadığının göstergesidir' diye yorumlanacaktır.

**

**

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜM BEKLERKEN, SEYREDEMEZSİNİZ...

Sahi 'Batman Sevdalıları' ve 'Batman Kent Birliği' oluşumları niçin piyasadan çekildi?

Bu oluşumda yer alanlar hala güçlü ve etkili şahsiyetlerdir...

İki yıl önce ülkemiz ve bölgemiz olağanüstü hal kanunu ile idare ediliyor, sivil toplum örgütleri suskunluğa bürünüyordu.

Olağanüstü hal idaresinde sivil bir akım olarak seslerini duyurup, takdirlerimizi kazananlar, neden o oluşumlarıyla hiçbir aktif çalışma ile bu kenti savunma konusunda seslerini duyurmuyorlar?

Sorunlarımız çözüm beklerken, gelişmeleri seyredemezsiniz...

Sağlıkta sıkıntılarımız devam ediyor. Bu kentin konuştuğu hastane için bir adım atılmış değildir.

Üniversitemize bir tıp fakültesi kazandıramadık.

Bu kentin önünü açacak iki hamleyi gerçekleştiremedik...

Doğuda Sason-Muş karayolunu, güneyde üniversite bitişiğinde bir köprüyü hizmete açamadık...

**

**

Kentimizin bu önemli açılımları gerçekleştirmesi için hepimize görev düşüyor. Ama en büyük görev dün kamuoyunun karşısına çıkıp, "Batman'ın sorunu bizim sorunumuz, Batmanlının derdi bizim derdimiz' sorumluluğu ile hareket edeceğiz" diyenlere düşer kanaatindeyim...

İki yıl önce Batman halkına basın yoluyla şu hitapta bulunmuşlardı: "Batman Köprüsündeki briket imalatçıları, parke taşı ve beton santralleri, Kozluk Yolu üzeri Hava Alanını ilerisindeki dere kenarında, hazine arazilerine yerleştirilebilir. Böylece köprünün girişi boşaltılır, mesire alanı yapılabilir. Köprünün etrafı, marina olabilir, sular tutulunca yat ve botlarla Hasankeyf Baraja kadar su turizmi ve su sporları yapılabilir. Demir rayları, kent dışına çıkarılabilir, mevcut demiryolu da caddeye dönüştürülerek kent trafiği rahatlatılabilir. Projelerimizi Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'e iletip, Batman için çalışacağız. Başbakan yardımcımız Mehmet Şimşek'e ekiple gidilmeli, projeler sunmalı ve üstünde durmalı. Batman için çalışılmalı, sözde kalmamalı’"

Evet, dün bunu ifade etmişlerdi. Ben de, onların ifadeleriyle; 'sözde kalmamalı' diyorum...

Bahse konu iki oluşumla ilgili olarak destekleyici iki yazı yazmıştım. http://www.batmancagdas.com/batman-sevdalilari-makale,12083.html

http://www.batmancagdas.com/batman-kent-birligi-makale,12117.html

Şu ifademi hatırlatmak isterim: 'Kentimizin sorunlarıyla ilgilenen, alakadar olan ve en önemlisi elini taşın altına koymak isteyen herkese tabi ki destek vermeyi görev biliyorum. Bu kentin sorunlarına kafa yoran, yıllarca her alanda toplumun karşısında olarak karşılıksız çabalayan gerçek Batman sevdalıları ile iletişim kurulmasa bile bunu sorun etmeden destek verdim.'

**

**

O ifadelerim her zaman geçerlidir. Kim ki bu kent için gönüllülük temelinde hizmetlerde bulunmak isterse, onları desteklemeyi görev biliyorum.

İki yıl önce kamuoyunun karşısına geçip, açıklamalar yapanların haberleri bütün yerel basında yer almıştı. Yerel basın arşivindeki şu ifadeler, sizleri yeniden sorumluluk almaya sevk etmelidir: “Emin Çelik, Hıfzullah Özoğul, Mehmet Dinç, Selman Dinç, Mustafa Balaban, Mehmet Zengin, Yusuf Ertekin ve Serhat Kaya’dan oluşan Batman Sevdalıları Platformu, ilk kamuoyu brifinginde kentin sorunları ve çözüm önerilerini gündeme taşıdı. Batmanlılık bilinciyle hareket edeceklerini açıklayan Platform Üyeleri."

“Batman’da kent sorunlarına çözüm üretebilmek ve önemli konularda kamuoyu oluşturabilmek amacıyla Batman Kent Birliği kuruldu. Kent Birliğinin oluşumunda yer alan BATSO, ASKON, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve MÜSİAD gibi STK’ların temsilcileri, BATSO binasında bir araya gelerek misyon ve vizyon değerleri üzerine istişare yaptı. Gerçekleşen toplantının ardından BATSO binasının kapısında hatıra fotoğrafı çektirerek Batman Kent Birliğinin kuruluşunu deklere eden katılımcılar ‘İlimizin sorunlarına çözüm üretmek için Batman Kent Birliği’ oluşturuldu. Birlik Batman'ımıza Hayırlı olsun’ dedi.”

Evet, söz uçar, yazı kalır. Bu kentin önemli sorunları var. Sorunların çözümünü sadece devletten beklemek doğru bir yaklaşım değildir. Dün, 'Mali durumları da iyi olan ve bazıları tanıdık olan kardeşlerimiz' diyerek takdir ettiklerimi bugün de sorumluluk almaya ve kenti sahiplenmeye davet ediyorum. Bana hak vereceklerine inanıyorum. Duyarlı olmaları kendilerine saygınlık kazandıracaktır. Duyarlı olmaları dileğimle.