'Bu işte bir terslik var' sözü kapsama alanı açısından Türkiye dahilinde değil. Demirtaş'ın muhatabı her nasıl oluyorsa 75 milyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan! Muhataplık bir köşede kalsın, Demirtaş'ın ve Erdoğan'ın üslupları arasında bir uçurum söz konusu. 
 
Geçtiğimiz günlerde Ağrı'da yaşananlar her an değişen ülke gündemine bir anda oturdu. Ağrı'da yaşananlar teorilere açık vaziyette fakat ortada şu gerçek var; HDP'li vatandaşların askerlere yardımı. Ortada çok garip bir konu ise; Genelkurmayın açıklaması ve görüntüler ortadayken Erdoğan'ın HDP'lilerin askere yardımını inkarı! Halkın yardımında ne gibi bir problem olabilir! Bu durum TSK'yı da küçük düşürmez, bu durumun tek bir izahı; Kürtlerin barışçıl oluşu ve kardeşlik ortamıdır.
 
Ah şu oy nelere kadir...
 
Oy endeksli açıklamalar yapılıyor, ideolojik yakınlık bulunan kesimleri kapma yarışı ve perde arkası oyunlar oynanarak hedeflere varılmak isteniyor ama bunlar yapılırken ortada huzur, barış ve en önemlisi insanlık kayboluyor. Ağrı olayı karşımızdayken siyasetin insanlığa yarasını görüyoruz ve böylesine bir siyaset anlayışı hedefi ister başkanlık ister başka bir rejim olsun; yarını kapkaranlıktır.
 
Demirtaş'ın görüntüler destekli açıklamaları bir çok düşünebilen insanları ikna etmiş vaziyette ve ülkemizde HDP'ye bakış açısı ortadayken Ağrı'da yaşananların kimin lehine olacağı apaçık ortada! 
 
Erdoğan yaptığı açıklamada Ağrı olayının derinine inmeden ''Bunlar şöyle'', ''Bunlar zaten böyle'' gibi sözlerle partisinin sahip olduğu kesime ''klasik bir halk bakışı'' sundu. Erdoğan son dönemlerde bölücü terörist kavramını kullanmaya başladı fakat yine kendisi çözüm sürecinde herkesin kullandığı dile çok dikkat etmesi gerektiğini söylemişti! Genel seçim öncesi çözüm süreci gibi bir durum ortada kalmadığı da bir gerçek. 
 
Erdoğan ülkeye başkanlık sistemi getirmeyi çok istiyor ve bu şu anda HDP'nin baraj altında kalmasından geçiyor öyle ki önümüzdeki günlerde de birçok duruma hazır olmamız gerekiyor!
 
Ülkede silahın özdeşleştiği bir oluşum varken, silahlı olayları yaşatarak o oluşumu yıpratmak mantıklı bir yoldur!!!
 
Erdoğan geçen yaptığı açıklamada ''Yav, siz kendinizi ne sanıyorsunuz'' derken Demirtaş ise twitter üzerinden iddialı sözlerle Erdoğan'a 7 Haziran'da tanışmayı teklif etti? Bakalım tanışma nasıl olacak...
 
Demokratik ve İnsanlık dolu yarınlara...
 
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle...